STUDENTJOB BLOG

Jag brukar inte skriva om tunga ämnen, men jag har en viktig sak som jag verkligen vill ta upp mer er.

För nu när skolan har börjat igen och vardagen har bytts ut från häng i parken till deadlines och tentor så är det lätt hänt att stressen att prestera får många studenter att må väldigt, väldigt dåligt.

Det är många studenter som känner press och stress över skolarbetet och stundtals kan det kännas som att man drunknar i kurslitteratur och deadlines med alla inlämningar och salstentor...

Woman holding a book in a libery

Viss press vill jag tro är bra, för man ska pressa sig själv att prestera utifrån sin egen förmåga. Men när pressen övergår till stress och du känner att du har alldeles för många bollar i luften, ska du veta att det finns hjälp att få.

De flesta skolor har någon form av studenthälsa där det ofta arbetar kuratorer, sjuksköterskor/barnmorskor och folkhälsovetare. Vad som kan vara bra att veta är att besöken i regel är gratis och alltid sekretessbelagda.

Det finns inga problem som varken är för stora eller för små för att söka hjälp, mår du dåligt så ska du inte behöva vara ensam i det. Du kan gå dit för stödsamtal och rådgivning gällande din levnadssituation, studiestress, sex- och samlevnadsfrågor eller bara hur du ska planera dina dagar för att må bra. Så jag vill verkligen uppmuntra alla som känner någon sorts klump i magen när de tänker på skolan och plugget att gå dit och prata, för det finns professionellt stöd och hjälp att få!

Så snälla ni, glöm inte bort det allra viktigaste i hela studentdjungeln, du är viktigast och det är du som måste må bra för att du ska kunna prestera i skolan!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera