STUDENTJOB BLOG

Kanske är det oktobers höstmörker, det småtaskiga och lite kyliga vädret som får mig att känna mig lite nere; eller, inte nere precis men kanske lite… tom på nåt sätt. Vardagen bara går, runt, runt i ekorrhjulet, och känns liksom höstmånaden oktober lite trist och grå. Detta har fått mig att fundera och jag känner att jag behöver ventilera tankarna, kanske nån som känner likadant?

Autumn tree and empty bench in front of a lake

Så, hur påverkar höstrusket en och hur kan man liva upp sin vardag?

Just nu känner jag, trots tomheten höstmörkret orsakar, hur det ändå fått mina tankar att gå på högvarv. Jag inser att wow, vad fort ett år går: Jag studerar nu mitt andra år på universitetet och det är snart ett år sedan jag flyttade hemifrån. Å ena sidan tycker jag, i alla fall om man flyttat hemifrån, att det kan kännas svårt att hitta en balansgång mellan studentlivet och vuxenlivet, å ena sidan pluggar man, å andra sidan är det en massa grejer runtomkring som måste fixas också (matlagning, tvätt, betala räkningar, städa…) Å andra sidan har jag den där känslan av när man gick andra året på gymnasiet; istället för tvivel i tonåren och tankar efter första året på gymnasiet så är det nu andra året på universitetet och vånda i vuxenlivet. I likhet med andra året på gymnasiet tänker jag: Jaha, one year down, one more to go… Det måste vara hösten som leder mig in på dessa tankebanor, eller?

Girl throwing autumn leafs

Ja, kanske är det delvis hösten som format detta deppiga inlägg, delvis insikten om vuxenlivets upp- och nedgångar. Så nu kan väl lite motivation vara på sin plats. Ett konkret tips för att motverka den nu grå och trista vardagen är att undersöka om ens universitet eller högskola erbjuder möjligheten att studera utomlands för en längre eller kortare period. I övrigt uppmanar jag till att känna sig stolt över var man befinner sig i livet, att man vuxit ett år, både åldersmässigt, som mognads- och kunskapsmässigt och fått perspektiv på och insikt i student- och vuxenlivet. Ta vara på och njut av stort som smått och möt studierna med ett leende. Se tjusningen med hösten: Att kunna kura upp sig i soffan med en filt och sätta på en bra film, laga mustiga, värmande grytor, öka mysfaktorn och tända ljus, utnyttja en fin höstdag när solen tittar fram och att kunna umgås med vänner i dessa aktiviteter.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera