STUDENTJOB BLOG

Dagarna blir kallare och regnet har börjat dugga allt tätare. Det är dags att lägga en helt fantastisk sommar bakom oss och försöka välkomna hösten och rusket med öppna armar. När regnet faller där ute finns det väl inget mysigare än att sätta sig i soffan, tända lite ljus och lyssna på en riktigt bra podd?

Det finns många poddar som vänder sig till oss studenter, med tips kring utbildningar, billiga recept eller bara värdefulla insikter kring studentlivet. Jag tänkte göra sökningen enkel för er och tipsa om mina absoluta favoriter.

Girl listening to headphones

1. Studentvardag
Pluggar du i närheten av Malmö och kanske till och med på Malmö Universitet? Då är Studentvardag den perfekta podden för dig. Den drivs av två ambitiösa studenter på MAU och den berör ämnen som är relevanta för studenter på MAU såväl som studenter som pluggar på andra skolor i landet. Det snackas bland annat mat, CV-tips och studieteknik i denna underhållande och personliga podd.

2. Karriärpodden
Den här podden är skapad för att inspirera och vägleda människor i sökningen på drömyrket eller drömbranschen. I podden intervjuas framgångsrika kvinnor som innehar ledande befattningar och är mycket framgångsrika inom sina respektive branscher. Det går helt enkelt inte att lämnas oberörd och oinspirerad av de personliga samtalen som sker i Karriärpodden.

3. Bildningspodden
Som student kan det kännas viktigt att hänga med i de allmänna samtalen. I Bildningspodden får du chansen att öka din allmänbildning och lära dig massor av nya, intressanta ämnen. Varje vecka släpps ett nytt avsnitt där ledande forskare intervjuas och samtalsämnena är allt ifrån historiska personer, idéströmningar eller relevanta händelser och företeelser.

4. Studentkvarten
Är det dags att skriva uppsats? Då kan jag varmt rekommendera Studentkvarten, en podd av studenter på Lunds Universitet som diskuterar sina uppsatser, ämnen samt hur de gick tillväga när de skulle skriva sina egna uppsatser. Avsnitten är bara 15–20 minuter långa, perfekt lyssning på bussen på väg från skolan alltså!

Jag hoppas att dessa tips ger er underhållande lyssning och att de kan ge er värdefulla tips och tricks i studentlivet. Trevlig lyssning!

Dog with big ears

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera