STUDENTJOB BLOG

Känner du någon som har ett extrajobb vid sidan av sin huvudsyssla? Funderar du över saker som: vad får den här personen att jobba mer än andra, varför och hur orkar denne med det? Vi har intervjuat Naomi från StudentJob Schweiz. Nästan en workoholic, men när arbetet inte känns som jobb - varför sluta?

Att samla på sig erfarenheter är sällan dåligt, oftast är ju mer desto bättre. Vissa personer har talangen, och turen, att hitta möjligheter där de får chansen att utvecklas både i sin karriär och på personligt. Naomi från Tyskland är 21 år gammal och har jobbat extra på ett sjukhus sedan hon var 16 år. Vad som började som ett jobb vid sidan av studierna har nu följt med henne hela vägen till internshipet i Amsterdam.

Blonde girl smiling - Naomi

Hur ser din arbetssituation ut just nu?
“Jag har just nu ett internship i Amsterdam på StudentJob och sköter Online Marketing för Schweiz. Vid sidan av detta jobbar jag varannan helg på sjukhuset St Antonius Hospital, som ligger i min hemstad Gronau i Tyskland. Där sköter jag köket och ser till att alla patienter får sin mat utefter deras speciella behov. Jag bor dock i Amsterdam, så jag måste pendla varannan helg för att komma till mitt andra jobb - vilket tar mig ungefär 3 timmar en väg.”

Vad är det som driver dig att ha så mycket på gång?
“Till en början var det mest för att tjäna lite extra pengar vid sidan av mina studier. Jag hade hört att lönen var bra och jag hade redan kontakter där. Överlag tror jag att det är ett bra sätt för unga att få ett första jobb - genom sitt kontaktnät. Efter ett tag på sjukhuset kändes det inte längre som ett jobb. När jag kommer dit umgås jag med mina vänner och det är nästan som mitt andra hem. Men det gäller att planera bra och vara en person som tycker om att ha mycket på gång helt enkelt. ”

Cutting onion on a cutting board


Tycker du ibland att det blir för mycket och vad gör du i så fall?
“Ja, jag saknar ju min fritid ibland. Speciellt när min pojkvän och jag har olika scheman, det kan ibland gå en liten tid innan vi kan ses. Men jag trivs väldigt bra på båda mina arbetsplatser i nuläget, och det är definitivt värt att fortsätta med mitt extrajobb. Jag har många vänner där och när jag jobbar där går tiden går jättefort! Jag tycker att man aldrig ska jobba enbart för pengarna, om man ska göra det en längre tid. Ibland blir det för mycket såklart, även för mig. Då brukar jag tänka att det inte kommer att vara såhär för evigt och att det inte är någon som tvingar mig till detta. Jag vill jobba på båda mina jobb och det är mitt val.”

Vi tycker att Naomi är en inspiration för alla som samlar på erfarenheter där ute. Kämpa på, du kan om du vill. Det gäller att hitta något som du tycker är roligt och givande - och hålla fast vid det!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera