STUDENTJOB BLOG

Det finns många fördelar med att jobba på din högskola eller universitetet. För det första, är det en till erfarenhet som du kan lägga till på ditt CV. Men utöver det, vinner du så mycket på att göra din skola till din nya arbetsplats.

Du sparar både tid och pengar (yay!)
Vare sig du jobbar på skolbiblioteket eller i informationsdisken, slipper du åka långt när skoldagen är slut. Istället för att springa till bussen eller cykla i full fart till jobbet, ta en fika med kompisarna och ladda batterierna inför det kommande arbetspasset.

På tal om tidssparande – vad sägs om att plugga lite på din downtime? Har du ett stillasittande jobb, till exempel i informationsdisken, kan det bli rätt långtråkigt att sitta där och vänta på att någon vilsen student frågar efter var kafeterian ligger. Då kan du lätt ta fram dina anteckningar och unna dig en stund av läsning. Är det inte härligt att plugga till tentan samtidigt som timlönen rullar in?

Girl with warm hat and laptop

Du får så mycket mer än (bara) lön  
Extraknäcker du på ditt skolbibliotek har du tillgång till kurslitteratur som annars är svår att få tag på, och du vet var på hyllorna man kan hitta andra matnyttiga böcker och andra dolda skatter. Men det roligaste är att kunna hjälpa dina kursare att hitta rätt bland hyllor av tämligen likartad litteratur. Du kan till och med bli klassens databasexpert, och det kan aldrig bli fel.  

Du kan också gå bakom kulisserna på din skola. Som studenter har vi en begränsad insikt i högskolornas anatomi men just den insikten är mycket viktig när man ska ta beslut som rör våra studier och jämlikhet på skolorna. Är du aktiv i kåren, är du mer insatt i bakom-kulisserna världen på din högskola. Men som en del av personalen kan du se din skola ur ett helt annat perspektiv. Och det här perspektivet kan komma till hands när du ska ta viktiga beslut.

Du kan också knyta nya kontakter. Visst gäller det nya arbetsplatser generellt, men att jobba på en högskola innebär nästan alltid att du träffar nya människor. Studenter från andra fakulteter, nya lärare och – såklart – dina nya kollegor. Passa på att skapa kontakter som kan komma till nytta senare under arbetslivet, och träffa nya kompisar, helt enkelt!

Vill du läsa mer från bloggaren?
Dinara
 skriver också om film och böcker på hennes hemsida, Dinara Tengri.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera