STUDENTJOB BLOG

När man står i valet och kvalet och ska bestämma vilken utbildning som man ska välja är det många faktorer som spelar in. Den absolut viktigaste är såklart att du vet vad det är som du brinner för och vilken utbildning som leder dig till det där efterlängtade drömyrket.

Man staring at sky

Det finns en hel uppsjö av utbildningar och det kan ibland vara svårt att veta exakt vilken typ av utbildning som kommer att passa bäst för ens framtida drömmar. Jag har läst en treårig utbildning på ett universitet och lyckades ta den där efterlängtade kandidatexamen ganska nyligen. Problemet för mig, och som jag vet att jag delar med många andra studenter är att universitetsutbildningarna i många fall är väldigt teoretiskt förankrade, vilket de såklart ska vara.

Jag har sedan ett halvår tillbaka studerat på en yrkeshögskola, eftersom jag kände behovet av att komplettera mina teoretiska kunskaper med mer praktiska.

Utbildningen är förankrad i det yrkesliv som jag vill arbeta inom, undervisningen utförs av kompetenta lärare med flera års relevant arbetslivserfarenhet - och det bästa av allt? Vi erbjuds massor av praktik, alltså en chans att lära oss genom att göra. Kan det bli bättre?

Jag vill alltså verkligen slå ett slag för yrkeshögskolan, det är många som missar den och prioriterar universitetsstudier för att det ”ser bättre ut på pappret”. Utan att förringa universiteten, de är fantastiska på många sätt och vis och är helt rätt för väldigt många studenter. Men inte för alla, och det är viktigt att komma ihåg!

Man ska inte gå miste om chansen att lära sig praktiska kunskaper, de kan väga tyngre än en massa högskolepoäng från universitetet när det kommer till arbetskompetens!

Woman shaking hands at work

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera