STUDENTJOB BLOG

Som student är det inte alltid helt enkelt att få ihop budgeten när man reser. Oväntade och oplanerade kostnader brukar innebära att resan blev dyrare än planerat.

Val d'Isere skiing signs

En skidresa brukar ofta innebära att mycket fler och större kostnader än vad som var planerat tillkommer. Efter du har bokat boende och resa ska det kompletteras med liftkort, mat för hela resan och även utrustning om man inte äger egen. Dessutom kommer man kanske inte alltid så långt som man egentligen velat och kanske ges inte de utmaningar i såväl skidbacken som i det sociala som man egentligen vill. Svenska och norska fjällen i all ära men när det kommer till skid- och snowboardåkning finns det inget som slår alperna varken skidmässigt eller på afterski.

Men det finns sätt som gör att du kan ta dig längre, ge dig större utmaningar i skidbacken och dessutom ge dig en kulturell upplevelse – utan att det kostar en förmögenhet!

UCPA är en fransk ideell organisation som anordnar resor med inriktning på bland annat skid- och snowboardåkning. UCPA erbjuder ett unikt koncept där du som resenär får alla förutsättningar för rolig och utvecklande skidresa. Resan tur och retur, boende, alla måltider, utrustning, liftkort och guide ingår alltid när man reser med UCPA och dessutom till väldigt bra priser. Den professionella och utbildade guiden, eller instruktören, fyller en mycket stor roll för dig när du reser med UCPA. Han eller hon är med för att du ska kunna utveckla din teknik och bli en bättre skid- eller snowboardåkare oavsett om det är första gången du åker eller om du är en erfaren åkare. Samtidigt som de är experter på det området du befinner dig i och hjälper er att hitta de bästa åken och den bästa afterskin!

People laughing wearing skiing clothes

UCPA:s koncept är ett bra sätt att resa på för att få kontroll över sina utgifter under resan då allt som behövs för en grym vecka i alperna ingår i priset. Det enda som man behöver ha pengar över är helt enkelt till afterskin. UCPA har dessutom speciellt utvalda resor för dig som är student och mellan 18–25. Happy ski erbjuds till studenter mellan 18-25 där man har sin guide eller instruktör på halvtid under skidveckan. Det innebär att man åker tillsammans under den ena halvan av dagen medan den andra halvan är fri till att själv upptäcka skidsystemet, kolla in skidbyarnas olika aktiviteter, gå på afterski eller plugga på distans! Dessa resor för studerande erbjuder man dessutom till ännu bättre priser än på ordinarie resor.

UCPAs studentresor, Happy ski, erbjuds på 10 olika skidorter i de franska alperna. Bland de mest populära skidområden erbjuder man resor till Val-D’Isére, Val Thorens, Chamonix, Les Arcs och Serre Chevalier. Att åka på skidresa med UCPA är ett väldigt socialt sätt att resa på där man under en vecka bor, äter, åker skidor och festar ihop – precis som det ska vara! Dessutom lockar skidorterna skid- och festsugna studenter och andra människor från hela Europa vilket kan ge dig både kulturella utbyten och nya kontakter för framtida resor.

Ett äventyr med utvecklande skidåkning och grymma upplevelser i franska alperna behöver alltså inte kosta en förmögenhet. Med UCPA:s koncept får man kontroll över sina utgifter innan man åker och lämnar plats för dig att bara njuta av en spännande och utvecklande skidresa!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera