STUDENTJOB BLOG

Guy making coffee

Vi vet, det kan kännas som att sommaren är långt borta men innan du vet ordet av så står du där med bruna ben och en blomstertid nu kommer. Undvik att bli den personen som får stå över festivalen, köpa det billigaste på menyn eller skippa glassen för att det är skralt i kassan. Börja söka sommarjobb redan nu! Här kommer lite tips på som kan vara bra att tänka på under processen.

Se till att du har ett färdigt och uppdaterat CV

Innan du sätter igång med att leta efter sommarjobb är det en bra idé att du ser till att du är redo för att skicka in ansökningar. Börja med att skriva, eller uppdatera, ditt CV. Det vill säga, se till att bilden är aktuell, att uppgifter till eventuella referenser stämmer och att du har fyllt på med nya erfarenheter!  Även om det känns trögt att börja så kommer detta att underlätta när du väl börjar söka. När du strukturerar upp dina erfarenheter blir det också lättare att filtrera bland möjliga sommarjobb baserat på dina färdigheter och förmågor.

Börja söka jobb i tid

Det är viktigt är att du är ute i god tid! Redan vid årsskiftet börjar många stora företag leta efter säsongspersonal så du gör helt rätt i att börja se dig omkring efter jobbmöjligheter redan nu. Om du inte vet var du ska börja så fundera på vilka möjligheter som finns i din stad under sommaren - finns det till exempel någon turistattraktion, restaurang eller hotell som skulle kunna vara i behov av just dig?

Det finns många olika sätt att få nys om olika sommarjobb. Ett sätt är att fråga dina vänner eller föräldrar om det vet något företag eller någon bekant som behöver extra hjälp under sommaren - den ordinarie personalen ska ju också få ha semester! Detta tillvägagångssätt passar speciellt bra för dig som är något yngre och vill tjäna lite extra pengar i sommar. Utnyttja ditt nätverk, det är säkerligen någon som känner någon som kan hjälpa dig att få ett sommarjobb. Ett annat sätt är att registrera dig hos oss. Då får du möjligheten att söka alla jobb som vi har tillgängliga i vår databas.

Sök många jobb

Vi vet hur det är när man hakar upp sig på ett jobb och absolut inte kan tänka sig att jobba någon annanstans. Men tänk på att konkurrensen är hög, speciellt för mer attraktiva tjänster, och det kan vara många duktiga kandidater som söker sig till samma typer av jobb som du gör. Se därför till att vara på den säkra sidan och sök många sommarjobb för att ha så stor chans som möjligt att lyckas få ett. Om du går vidare i processen och får gå på en intervju så se till att vara väl förberedd - kartlägg dina styrkor och varför de borde välja dig!

Ge inte upp

Det kan vara svårt att få ett sommarjobb men är du ute i god tid och är väl förberedd är chanserna stora att du lyckas lösa ett sommarjobb som är både roligt och lärorikt. I bästa fall hamnar du med härliga kollegor och får nya vänner som du kan hänga med och njuta av alla fantastiska sommarkvällar med. Så googla, fråga runt bland dina bekanta, lämna ut ditt CV och hang in there! Det kommer vara värt slitet när du står på festivalen och skrålar eller köper det dyraste på menyn och toppar det hela med en glass. Vi lovar.

Lycka till!

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera