STUDENTJOB BLOG

Girl looking at bridge

Vill du studera i USA? Vill du bege dig utomlands men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga? Läs och inspireras av Jessikas studentberättelse från San Fransisco, där hon studerade i fem veckor med EF och på deras språkskola i hjärtat av staden.

Jag har alltid vetat att jag en dag skulle ta mig mod och uppfylla min dröm om att studera i USA. Valet föll på San Fransisco eftersom staden alltid intresserat mig och klimatet i San Fransisco är fantastiskt och behagligt året om. Före resan fick jag all administrativ hjälp av min studievägledare som berättade för mig att jag enbart behövde ansöka om ESTA för att studera i USA eftersom min språkkurs endast varade i fem veckor. Det var oerhört bra att få stöd och svar på frågor av en studievägledare innan avresa eftersom man redan har tankarna på annat håll, som att känna pirr och vara nervös inför sitt kommande äventyr.

Första dagarna i USA

När jag väl anlände till flygplatsen i San Fransisco blev jag välkommen av en grupp människor som visa sig vara mina nya klasskamrater samt en EF ledare. Vi anlände tillsammans till vår bostad och fick därefter en liten rundtur av boendet. De ansvariga för boendet på campus berättade om vilka regler det fanns i huset och hur vi skulle hitta till skolan dagen efter. Därefter blev vi tilldelade våra rum och presenterades för våra klasskamrater. Jag blev snabbt vän med en tjej från Brasilien och trots våra språkbarriärer kunde vi kommunicera på engelska för att förstå varandra, vilket var väldigt bra eftersom att jag då naturligt övade på min engelska även efter lektionstid. Skolan var precis som det var beskrivet i broschyren, nära Fishermans Wharf, därmed i centrum av staden och nära till allt.

Skolan i San Fransisco

På min första skoldag introducerades vi av all personal och så fick vi även vårt schema. Vi fick även information om vilka aktiviteter som skolan erbjöd, allt från att besöka Alcatraz, gå på en NBA match till att besöka Las Vegas under en helg. Därefter placeras du i en klass utifrån vilken engelsk nivå du har. I klassen är det ca 15 elever vilket var väldigt bra eftersom vi fick tillräckligt med hjälp så fort vi behövde det. Undervisningen var bra och varierad med inte alltför många timmar i klassrummet vilket gav mig tid till att upptäcka San Fransisco efter skoldagen. Dessutom kunde vi även välja roliga ”spin-classes” där vi bland annat fick testa på yoga och surfing. Spinklasserna var ett bra sätt att få lära sig mer om kulturen och ett bra sätt att komma i kontakt med lokalbefolkningen.

Ett äventyr från början till slut

Jag trodde aldrig att jag skulle lära mig så mycket som under mina fem veckor i USA. Dessutom så lärde jag känna människor från hela världen och vi blev vänner snabbt. Alla var så vänliga och välkomnande eftersom de flesta är i samma situation som dig själv. Tillsammans hittade vi på roliga aktiviteter efter lektionstid och på helgerna. Efter mina fem veckors språkkurs fick jag ett diplom som bevis på att jag har nivå B2 i engelska. Det var väldigt tråkigt att säga hejdå till mina vänner, vissa som jag kommit väldigt nära. Men som tur är fortsätter man ha kontakten med sina vänner även när man kommer hem. Mitt tips till dig som läser det här inlägget är att ju mer öppen och positivt inställd du är inför din språkkurs desto roligare kommer du ha under din tid utomlands. En språkkurs i USA är också ett bra sätt att upptäcka en annan kultur och se hur andra människor lever sina liv jämfört med hemma i Sverige. Jag hoppas mitt inlägg har kunnat övertyga dig om att ge dig ut på ditt livs äventyr.  

EF erbjuder utlandsstudier i USA på flera destinationer i landet, välj mellan:  Kalifornien, New York, Florida, Chicago, Washington D.C., Honolulu och Boston - spännande platser med väldigt olika atmosfär.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera