STUDENTJOB BLOG

Girls on beachVi vet att det är tufft nu. Det regnar, det blåser och det är fortfarande ganska mörka dagar. Denna period är inte Sverige topp 3 och motivationen är långt nere i skiten. Praktik, uppsatsskrivande, tentor och föreläsningar sprider ett mörker över vardagen och inte ens en vaniljlatte och kanelbulle hjälper speciellt mycket. Det är blött överallt och livet känns allmänt rätt tråkigt. Precis därför måste vi börja peppa inför våren och sommaren för snart mina vänner, är den här! Då är det grillkvällar (om vi inte får en 2018-sommar) med polarna, havsbad och livets goda som gäller. Inget annat.

Men hur ska vi orka hela vägen fram? Denna period är precis som avenyn under Göteborgsvarvet, det är tunga steg som bär en framåt men det går iallafall framåt. Men pepp får en ju alltid att springa lite snabbare så dagens blogg kommer bestå av just det - pepp.

Börja planera sommarsemester

Börja pitcha potentiella resmål till kompisarna. Vad ska ni ta er an härnäst? Är det en weekend till Barcelona, en naturvandring på kungsleden eller ska ni flyga över dammen och inta staterna? Planeringen av sommarsemestern kan va en av de mest peppiga saker man kan göra i dessa tider. Kolla upp vad ni skulle kunna göra på resmålet, några coola aktiviteter eller schyssta restauranger. DRÖM ER BORT!

 

Gör nya roliga grejer så ni har något att se fram emot

Ibland är vardagen bara för grå och tråkig så se till att göra något åt det. Sätt färg på livet genom att prova och hitta på nya saker. En bra idé att få med en eller flera kompisar på äventyret. Det kan ju kännas lite stelt att prova nya saker på egen hand så lite mentalt stöd är att föredra. Testa någon ny sport (typ curling!), ha matlagningskvällar, fynda på loppis, gå på gratiskonserter, museum, ha filmmarathon eller köp en gammal spelkonsol och kör en throwback till Super Mario Party eller Pokémon Stadium.

 

Sätt ett mål inför sommaren

Sätt ett mål för våren - kanske är det dags att göra slag i saken och iallafall försöka lösa några abs till sommaren, fimpa röken eller stretcha ut dig själv tillräckligt mycket för att kunna sätta handflatorna i backen när du böjer dig framåt. Du bestämmer själv vad du vill ha för mål. Se till att det är SMART-mål, det vill säga: Specifika, mätbara, accepterade, realistiska och tidsbestämda. På så sätt blir det lättare att behålla motivationen och mäta resultaten!

 

Anordna ett eget event

Trött på att gå till samma gamla klubbar med samma gamla människor där det är kända ansikten överallt. Ingen ny fläkt av givande konversationer eller någon skön person som rockar några helt nya danssteg... Känns det som att dessa sociala sammanhang är gjorda och rätt platta? Ta saken i egna händer och lös ett eget event som du kan skräddarsy efter dina och dina kompisars intresse. Silent disco, en dansklass eller ett singelevent - möjligheterna är många och det är bara ni själva som sätter gränserna. Börja smått och bygg på allt eftersom. En bra idé är att höra sig för i umgängeskretsen - det kan vara så att någon har tillgång till en cool ljudanläggning, någon lokal eller liknande. På så sätt kan ni ta ert event till nästa nivå. Vem vet? Det är kanske här du lägger grunden för ditt framtida arbetsliv?

Hoppas att detta blogginlägg kan peppa dig hela vägen fram till sommaren. För då börjar livet på riktigt igen.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera