STUDENTJOB BLOG

Girls kissing

Har du blivit hopplöst förälskad i din kollega? Eller flirtar du bara lite harmlöst vid kaffemaskinen? De flesta av oss har väl någon gång blivit lite intresserad av en kollega, det är lätt hänt. Det är en person som är sådär lagom utmanande att flirta med, någon som kan motivera en att gå till jobbet och en anledning till att spendera lite extra tid framför spegel på morgonen.

Men hur ligger det till egentligen - får man dejta en kollega? Vi dyker ner i den gamla klyschan "kärlek på jobbet" och utreder om det är en no go eller full steam ahead som gäller.  

 

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter?

Registrera dig gratis och börja söka jobb med StudentJob idag!

 

Först och främst måste vi ändå säga 

Det är inte så lätt att hitta potentiella personer att dejta ute i den stora världen så om du hittar någon på jobbet så ska du vara glad för det. Skämt och sido - men det är ju faktiskt ett väldigt bra ställe att hitta en partner på. Här får du se hur din crush för sig i sociala sammanhang, beter sig gentemot chefen (om hen inte är chefen såklart) och om hen är en riktig partyprisse på julfesten. Troligtvis har ni någorlunda samma intressen och tankar kring karriären (jobbar på samma företag) och några gemensamma vänner (jobbar med samma kollegor) som kan göra det lättare att skapa en relation som kan bli något mer…

När den relationen väl har utvecklats till något mer är det enkelt att få lite smått panik. Det känns ju inte optimalt att bli kär i en kollega. Men att bli kär i eller intresserad av någon på jobbet är inte så farligt, du är långt ifrån den första (eller sista) som blir det. Även om det kan kännas väldigt stressande att bli högröd när din crush går förbi eller frågar om ni ska äta lunch så är det inte hela världen. Att bli kär är en naturlig sak som du borde njuta av!

Om du och din crush skulle bli mer seriösa och gå in i dejtingstadiet så kan det vara bra att fundera kring hur ni ska hantera er romans. Ska ni vara hemlighetsmakare eller ska ni berätta för kollegor och chefen? Låt oss säga såhär  - om ni planerar en framtid tillsammans så kan det vara en god idé att lyfta det med chefen och kollegorna, om inte, låt tiden ha sin gilla gång och håll er professionella på kontoret eller var ni nu jobbar. Var noga med att separera business och pleasure!

OM det skulle vara så att relationen tar slut så se till att ni försöker avsluta det på ett så bra sätt som möjligt. Ni kommer ju antagligen behöva träffa varandra varje dag så det är en god idé att försöka ha ett “rent” break-up, hur svårt det än må vara när känslor är inblandade. Vi vet, man vill inte tänka på att det skulle ta slut när man är sådär jättekär men det är faktiskt smart att ha det i bakhuvudet även under crushens blomstrande dagar. Du kommer du kunna undvika kallduschar, dålig stämning eller att du tvingas ta ut dina hårt förtjänade semesterdagar.

Om du är kär i en kollega, grattis! Njut så mycket du bara kan för kärlek är ju så gött!

 

Hitta din framtida anställning med StudentJob

Registrera dig på två minuter! Vill du vässa på ditt CV ytterligare? Ta hjälp av vår CV mall här nedan.

   

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera