STUDENTJOB BLOG

tjejer sitter på gräset på en festivalDet börjar bli dags för att boka upp sig på sommarens alla festivaler men som vi alla vet är det inte det billigaste av nöjen. Inte nog med att du behöver betala för festivalbiljetten så måste du också köpa mat och dricka på festivalområdet, lösa schyssta outfits värdiga Metro stilsida (om du ska till Way out West), tågbiljetter eller andra transportkostnader. Det blir en hel del slantar som går åt till festivalen - även om den är värd varenda krona!

Idag presenterar vi tips för att spara några extra kronor under festivalen. Det kan framstå som vi är riktigt snåla men desperate times calls for desperate measures.  

Var volontär

Ett grymt bra tips är att volontära på den festival som du vill gå på. Nästan alla festivaler erbjuder möjligheten och det är verkligen värt det! På så sätt har du möjlighet att slippa betala entrébiljett och oftast är arbetsuppgifterna roliga - allt från att sätta på band på besökare till att hjälpa vakta olika scener. Om du har riktig tur kan du få fylla på snacks i loger och kanske får du skymta dina idoler. Volontärarbet är också en ypperlig möjlighet att träffa andra festivalare du kan hänga med efter arbetspasset, verkligen en win-win-win situation.

Ät din mat hemma/ta med ett stormkök

Vi vet att det är frestande att slå till på langos eller en riktig göttig burgare och självklart ska du passa på att unna dig - men tänk också på att det finns mycket pengar att spara i att inte köpa maten på festivalområdet. Beroende på om det är en dagsfestival eller om du bor på camping så finns det olika sätt att angripa matproblemet - för äta bör man annars dör man.

Ska du campa? Ladda upp med konserver som ravioli och tonfisk (lyxlirare där). Packa smidiga snacks som inte väger någonting (typ riskakor) som kan stilla hungern.  

Dagsfestival? Ät ordentligt hemma, åk till Ica och fyll på kylen med allt du gillar så blir det enkelt att trycka i sig ordentligt. Gör pannkakor eller gröt till frukost, köp pasta och pesto (går fort att laga och är en perfekt grund). Är du riktigt proaktiv kan du lösa matlådor för festivaldagarna - något som sparar både tid, energi och ger dig mer festivaltid.

Ha förfest

En god idé är självklart att ha förfesten hemma eller på campingområdet - för drickat på festivaler är rätt dyrt. Påbörja festen på hemmaplan för att lägga en grund inför kvällens bravader. Oftast är det både billigare och roligare. Om ni har minglat runt under dagarna kanske ni också hittat några sköningar som kan vara med och bidra till den goda stämningen!

Gå hem (eller till campingen) och ladda om

Om det är dagsfestival som gäller så är det faktiskt en bra idé att gå hem när det inte är något band eller någon artist du vill se. Det brukar ju vara några hål i schemat där man har tid att chilla lite. Om du återvänder hem eller till campingen undviker du de onödiga utgifterna som pausen i en baren eller festivalområdet kan innebära - en extra bira, kaffe, donut eller kebabrulle. Väl hemma kan du ladda om med en kopp kaffe, mat eller en bärs för en bråkdel av priset. 

 

Om du läser och detta och känner: neeeeee, jag vill inte spara pengar under festivalen - det är då jag ska bränna mina pengar! Ja, men det går lika bra det med. Då rekommenderar vi dig att lösa ett jobb så du verkligen kan vara den festivalkung eller drottning du är född att vara. Kolla in vilka lediga jobb vi kan erbjuda dig här!

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera