STUDENTJOB BLOG

guy holding a penDet är inte enbart genom en längre utbildning som du kan nå en värdefull examen. Utan det finns mängder av kortare utbildningar, ofta mer praktiskt orienterade, vilket förbereder dig för yrkeslivet. På så sätt är en kortare utbildning en stor fördel om man snabbt vill komma ut i arbetslivet. På studier.se har vi flera olika utbildningar och kurser som ger dig en examen inom ett år, på vår plattform kan du hitta och jämföra olika utbildningar för att hitta den som passar dig bäst!

Här nedan har vi samlat 10 olika utbildningar som ger dig en examen inom ett år:

Strategisk kommunikation, 1 år

Har du en analytisk förmåga och kombinerar ett kreativt sinne med strategisk planering? Då hade en utbildning i Strategisk kommunikation passat dig. Du kan exempelvis jobba som stategisk kommunikatör, projektledare och planner. Vanliga ställen att arbeta på efter utbildningen är marknadsavdelningar och olika mediebyråer. (Berghs, 2019)

Inredning – Onlineutbildning,  4 veckor

Går du i tankarna om att gå en inredningsutbildning? Nu har du möjligheten att få en examen inom inredning på endast fyra veckor och dessutom via nätet! I denna utbildningen varvar du teori med egna case och workshops där du får sätta dina nya kunskaper på prov. Efter kursen är slutförd har du fått en ökad förståelse och kunskap kring nya inredningssstilar och vilken betydelse inredning har för hemmet.

Hud – och Spaterapeut, 1 år

Arbetsmarknadens efterfrågan på hud- och spaterapeuter är enorm och efter endast ett års utbildning har du stora möjligheter till jobb inom skönhetsbranschen. I utbildningen lär du dig allt från hudens uppbyggnad till att göra skönhetsbehandlingar. Du lär dig även skönhetsrelaterade behandlingar så som att färga fransar och bryn, lägga makeup och att utföra avancerade hudvårdsbehandlingar.

Butikschef, 2 dagar

Älskar du mötet med kund, sälj och personalansvar samt har arbetat i butik, så kan en butikschefsutbildning vara något för dig. Varje butik behöver en butikschef och vad passar inte bättre än att vara färdigutbildad butikschef efter bara två dagar. Efter avslutad utbildning kommer du ha kunskaperna för att på ett framgångsrikt sätt kunna utveckla och leda en detaljhandelsverksamhet. Efter utbildningen kommer du att kunna ansvara för butikens verksamhet, skapa goda ekonomiska reslutat och veta hur du får engagerade medarbetare.

Hundfrisör, 18 dagar

Har du kanske funderat på ett sätt att få göra din hobby på heltid och inte bara hemma med ditt egna favoritdjur? Nu har du möjligheten att bli utbildad hundfrisör efter endast 18 dagar! I dagsläget finns det en stor efterfrågan på hudnfrisörer och salongerna kan ta bra betalt för varje hund. Utbildningen hörs både praktiskt och teoretiskt för att ge dig bästa möjliga förutsättningar.

Certifierad kostrådgivare, 2 veckor

Vill du kunna titulera dig som certifierad kostrådgivare? Det kan du göra efter en utbildning på endast två veckor! Efter dessa två veckor kommer du att veta hur kroppen fungerar vid olika dieter, hur kroppen påverkas av kosttillskott  och hur du hjälper andra människor med deras kost. Du kommer få grundläggande kunskap om metabola sjukdomar, vitaminer, mineraler och näringslära.

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, 14 veckor

Har du ett intresse för siffror? Då kan du utbilda dig till certifierad ekonomiassistent med löneadministration! Efter dessa 14 veckor kommer du att ha goda insikter i företag och organisationers ekonomiska verksamhet. I utbildningen ingår kurser i bland annat bokföring, affärsjuridik, excel och löneadministration. Efter utbildningen kan du ansvara för den löpande bokföringen och hantera löneadministration.

Ljud- och musikproducent, 1 år

Vill du satsa på en karriär inom ljud- och musikproduktion? I denna utbildningen ingår åtta veckors lärande i arbetet vilket ger dig chansen att utöka ditt kontaktnät samt ökar chanserna till jobb direkt efter examen. Efter utbildningen kan du jobba som ljud- och musikproducent, ljudtekniker, eventtekniker, mediaproducent eller ljuddesigner.

Vi på Studier.se har visionen att samla landets alla studier, kurser och utbildningar på ett och samma ställe. Är en digital samlingsplats som gör det lättare för människor att hitta rätt utbildning. Oavsett om du ska söka in till gymnasiet, hitta studier på universitet eller gå en fristående utbildning för att berika din yrkeskompetens, så finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera