STUDENTJOB BLOG

våt tjej

Snart är det sommar och väl bekant är det bästa dagen på året. Vi nordbor är vid det här laget rätt vana vid att det blir en blöt sommar, även om 2018 år var ett undantag av rang. Förra sommaren till tröst är det lika bra att vi förbereder oss på att det kommer att återgå till det normala och falla en hel del regn under sommaren som kommer. Better safe than sorry, right? Låt oss anamma regnet och se det som något positivt! Dagens blogginlägg ska således ge er tips på sommarjobb där du kan räkna med att du blir blöt. Och känner vi svensk sommar rätt kommer du inte bli besviken.

 

Jobba på festival

Det måste vara så att vädergudarna har full koll på när det är festivaler på jorden. Av någon outgrundlig anledning tajmar de alltid in så att det regnar när man står och skrålar till sitt favoritband. Därför ger vi er tipset att söka sommarjobb på någon av Sveriges många festivaler. På festival händer det mycket och chansen att få roliga och varierande arbetsuppgifter är stor. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa nya människor och vidga sitt nätverk. Har du tur får du också möjlighet att ta del av festivalen! Glöm inte regnponchon!

 

Jobba som trädgårdsarbetare

Om du gillar att vara ute i naturen så är trädgårdsarbete något som passar dig som hand i trädgårdshandske. Chansen att bli blöt i denna tjänst är stor eftersom du kommer vistas mycket utomhus. Arbetsuppgifterna varierar med allt från att klippa gräsmattor, sköta planteringar, och annat som bidrar till en trevlig miljö. På vissa ställen har du också möjlighet att söka tillsammans med kompis - hur lyxigt?   

 

Jobba som kolloledare

Nog har vi alla haft en drömt om att åka på kollo, spela brännboll med nyfunna kamrater, sjunga vid en lägereld och bada nakna i en sjö. Att vara kolloledare är ett roligt och givande jobb som garanterat kommer att ge dig minnen för livet. Dessutom innehåller de ofta flertalet utomhusaktiviteter och stor risk för regn. I Sverige finns läger och kollon på många platser och med olika inriktningar och fokus, vad sägs om musik, teater, multisport eller segling? Du kommer säkerligen hitta något som passar dig.

 

Jobba på nöjesfält

Under sommaren har Sveriges olika nöjesfält full rulle. Turister vallfärdar från håll och kanter för att åka berg-och-dalbana, äta sockervadd och spela på lyckohjul -  oavsett väderlek. Även om du inte blir stationerad vid en vattenattraktion kan du nog räkna med att bli blöt någon av dagarna du jobbar. De flesta nöjesfält börjar rekrytering tidigt på våren så se till att vara ute i god tid med din ansökan.

 

Jobba som brevbärare

Ett perfekt sommarjobb för dig som är morgonpigg och är, eller vill bli, stark i benen. Varför inte cykla runt i stan och dela ut post? Gillar du inte att cykla finns det tjänster som är på terminalen eller med hjälp av fordon. Något för alla! Dessutom behövs brevbärare i alla städer och behovet av vikarier är ofta stort på sommaren!

Med den här lilla listan av tips på sommarjobb vill vi helt enkelt förmedla att i ett land där regnet är mer regel än undantag kan man lika gärna ha ett jobb där man garanterat blir blöt. Kickstarta sommaren med en kalldusch, ta dig vatten över huvudet i sommar och ansökt till ett blött jobb! Och du, simma lugnt :-)

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera