STUDENTJOB BLOG

Det är alltid samma problem, du vill se världen, men du har knappt råd med en lunch ute. Och Instagram hjälper inte - alla polare som postar semesterbilder hela tiden... Framför de vita väggarna på Santorini, de klappar koalor och hoppar i vattenfall medan du är fast i den dagliga rutinen hemma. Men när du väl har sparat tillräckligt med pengar inför resan väntar nästa utmaning: hur sparar du när du reser? Bortsett från det uppenbara rådet att inte äta på restaurang tre gånger i veckan finns det andra sätt att spara pengar när du reser. Nedan kommer du att lära dig allt du behöver veta.

Kille på berg

Hostel vs. hotell

Vandrarhem är nästan alltid billigare än hotell. Om du planerar att resa runt länge är det en smart idé att att spendera de flesta av dina nätter på vandrarhem. Det lönar sig att organisera och planera så mycket som möjligt före resan och boka in några vandrarhem. Även om dina planer ändras är det inte ett problem, eftersom de flesta vandrarhem har låg (eller ingen) reservationsavgift. Ett annat plus är att många vandrarhem erbjuder gratis frukost. Ät dig mätt och sen står ingenting i vägen för en ny dag full av äventyr!

 

Laga egen mat istället för att gå ut för att äta

Det är uppenbart att om du går ut och äter varje kväll så kommer du att spendera en del pengar. Behöver du verkligen äta alla måltider ute? En bra idé är att se till så att dina bokade vandrarhem har ett kök som du kan använda under din vistelse. Grönsaker från den lokala marknaden är inte bara ett superbilligt och hälsosamt alternativ, men också färskt och gott. Pasta, till exempel, är den absoluta klassikern för att fylla magen på resan (också skitbilligt!). Om du föredrar att dricka snarare än att äta så mättar öl rätt bra.

 

Supermarket istället för bar

Köp din alkohol i snabbköpet och hitta ett mysigt ställe utomhus där ni kan sitta - en strand, ett berg eller en mysig park. Det är betydligt billigare än att drinkar i olika barer. Naturligtvis beror det på var i världen du är, men i allmänhet är öl från snabbköpet alltid billigare än i barer. Vi fattar att du vill uppleva utelivet men om du vill spara pengar på din resa, är en supermarket den perfekta platsen att köpa alkohol på (iallafall i början på kvällen).

 

Souvenirer kommer bara samla damm

Gillar du att shoppa? En av de största frestelserna på din resa är alla souvenirer. När du utforskar nya gator och små butiker med saker som du aldrig sett tidigare, är det ännu svårare att inte köpa någonting. Det är naturligtvis trevligt att ha minnen, men kom ihåg att de bästa minnena ändå alltid sitter i huvudet. Skippar du souvenirerna lämnar du mer plats i  din ryggsäck och ett bättre kontosaldo.

tjej i pool

Boka större evenemang med all inclusive företag

Europa är känt för sina galna fester och festivaler. Det finns så många att du definitivt inte kommer bli utan en riktig festivalupplevelse om du letar efter detta. Festivaler är ett coolt sätt att ha kul, uppleva nya kulturer och träffa nya vänner. Under resan är det ofta svårt att ta med allt du behöver för en festival. När du bokar med ett företag som löser hela paketet är det inte bara mycket billigare, men också mycket enklare och bekvämt. Du sparar pengar, har roligt och du behöver inte oroa dig för någonting. Viva la fiesta!

 

Nu vet du alla tips för att se till att pengarna stannar i fickan så länge som möjligt. Ge dig ut i världen, hitta nya platser och kom inte tillbaka om du inte känner för det. Du kommer att märka själv vilka tips och tricks som fungerar för dig. Njut av din resa, tänk inte för mycket på saker, för i slutändan är det fortfarande din semester!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera