STUDENTJOB BLOG

tjej och kille fikar

Jasså ja, två själar har swipeat höger och chattat om allt mellan himmel och jord i en vecka nu. Kanske har ni också hunnit byta Instagram och lämnat Tinderappen för att chatta på Messenger. Vi känner alla till dansen: matcha, chatta och sen träffas. Det första fysiska mötet har kommit på tal och den klassiska frågan “vad ska vi göra” har bollats fram och tillbaka. Allt som oftast slutar det med att man går och tar en öl på en bar i stan - är vädret fint så kan ni ju alltid sitta ute. Men känns inte det rätt gjort nu? Det måste finnas roligare saker att göra med sin framtida livspartner än att dricka en ljus lager eller ett glas Charles de Fere.

Därför får du idag 5 tips på vad ni kan göra för att göra er tinderdejt lite mer speciell. Vi har utformat aktiviteter utefter sådant som alla kan göra så att ingen behöver känna att det blir awkward, det vill säga: inga crossfit pass, inga sjuka yogaställningar eller en tur på segelbåt (ni kan andas ut). Självklart har vi också haft studentbudgeten i åtanke vid val av aktiviteterna.

1. Bowla, spela boule, kubb eller biljard

Om ni vill inte kan hålla er ifrån kaffe/öl/vin/bubbel eller liknande så kombinera det med någon annan aktivitet för att krydda till dejten. Ni kan exempelvis bowla, spela biljard eller boule. De är enkla aktiviteter som ryms i en redan tight studentbudget. De är också bra eftersom du slipper oroa dig för svettlökar eller att du måste prestera.

2. Gör något kulturellt

Gå på museum, utställning, konsert eller något annat event. Det finns många gratis event och utställningar man kan gå på. Det kanske inte är optimalt för att lära känna den andra personen eftersom det blir svårt att prata på själva eventet men tänk bara vilka diskussioner ni kan ha efteråt! Shit, här hoppar ni på deep talk direkt. Och vi menar, tackar de nej till en sådan aktivitet kan ni också ganska snabbt avgöra om ni har liknande intressen eller inte.

3. Cykla någonstans

Hoppa på cykeln och åk iväg en bit från stan. Det är grymt att cykla eftersom ni kan prata med varandra utan större ansträngning samtidigt som ni har något att göra. Hitta något roligt utflyktsmål så har ni ett mål med trampandet också. Då är ni väl värda den där bärsen om ni vill det ;)

4. Ta bilen och åk till Donken

En aktivitet som har funkat med alla polare så det borde ju gå att copy pastea detta till en Tinderdejt. Nästan alla gillar Donken - det är billigt och enkelt att ta med! Och som vi alla vet så finns det inte något bättre picknickställe än bilen, det är sedan gammalt. Där kan ni ha stämningsfull musik, det är varmt, ni slipper alla flugor + det är bekvämt att sitta.

tjej och kille lagar mat5. Laga mat tillsammans

Detta tips är garanterat billigare och roligare än att käka på restaurang. Här kan ni hacka grönsaker till “making dinner-listan” på Spotify och prata om allt mellan himmel och jord. Kanske kan ni kommentera inredningen, skratta åt den andres försök att inte bränna maten  eller gråta tillsammans över den hackade löken. Detta är också en grym dejt eftersom att ni får se om den andra är något att ha i köket eller om det blir take-away mat i framtiden.

Lycka till på dejten och glöm inte skicka inbjudan till bröllopet till oss! ;)

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera