STUDENTJOB BLOG

middag

Har du börjat på nytt jobb och ska börja lära känna kollegorna? För många känns det jobbigt att behöva bryta sig in i ett nytt sammanhang. Vilket såklart är helt normalt. Vi menar, hur ska man veta hur lingot går, hur man ska bete sig och hur man hittar sin roll i gänget? Men var lugn, vi ska serva dig med 5 enkla tips för att bli en naturlig del av ditt nya squad.

1. Var med på sociala aktiviteter

Det kan ta emot som bara den att hänga med på after worken eller följa med och spela paintball men lita på oss, det kommer hjälpa dig att komma in i gänget. Det är under dessa aktiviteter du har möjlighet att visa dina kollegor vem du verkligen är, hitta gemensamma intressen och såklart, nya vänner.

2.  Försök småprata vid kaffemaskinen

Kaffemaskinen är som Afrikas vattenhål. Här samlas alla, stora som små, för att fylla på koffeintanken. Här vet du inte vem du kan stöta på - VD:n, personer från andra avdelningar än din egen eller din handledare. Om det känns svårt att komma på samtalsämnen så förbered några isbrytare, även om de inte fungerar så har du iallafall provat! Och är de dåliga så kanske det är något ni kan snacka vidare om. 

3. Föreslå gemensam lunch

Gillar du inte heller att käka ensam? Dåså, fråga någon av dina nya kollegor om ni ska äta ihop. Det kan vara skönt att lära känna sina kollegor en och en istället för att gå och luncha med hela gruppen. Om ni bara är två så blir det inte bara enklare att hitta plats och få till ett naturligt flow i samtalet, det blir också enklare att fokusera på det ni pratar om och dyka ner lite djupare i varandras personligheter om ni vill det. 

4. Ta med fika

Alla älskar ju fika, så varför inte muta dina nya kollegor med lite gottefika? Baka bullar, kladdkaka eller ta med “nyttiga” snacks. Det mesta som går under namnet fika brukar vara uppskattat. Detta blir en aktivitet där alla samlas och där ni har möjlighet att småprata samtidigt som ni är upptagna med något annat. Här kan ni diskutera receptet eller mmm:a i kör. 

5. Var dig själv 

Vrid och vänd dig inte för mycket för att passa in. Folk gillar i regel äkta människor - så var äkta och var dig själv. Om de inte gillar dig eller du inte gillar dem, så är det inte hela världen. Det viktigaste är att dem som gillar dig på riktigt gillar dig för den du är och inte för den du låtsas vara. 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera