STUDENTJOB BLOG

5 annorlunda tips inför arbetsintervjun

Att gå på arbetsintervju är ofta ett svettigt moment, och det är inte ovanligt att man blir nervös inför det kommande mötet. Men med rätt förutsättningar går det att minska nervositeten. Vi har tagit fram våra 5 bästa tips på hur du kan förbereda dig inför din jobbintervju!

 

Boosta med powermusik 

Skapa en spellista och lägg till låtar som får dig att känna självsäkerheten i hela kroppen, sen laddar du upp med den i lurarna inför din intervju! 

Sträck upp händerna

Varning! Detta bör med fördel göras innan intervjun. Sträck upp händerna ovanför huvudet och håll positionen i ca en minut. Genom att göra detta stimulerar du nerverna runt lungorna - du kan nu andas lättare och minskar nervositeten. 

Kom inte för tidigt

Det är såklart viktigt att inte komma försent till en jobbintervju, men det är inte heller bra att vara alldeles för tidig. Att komma lagom i tid visar att du har respekt för rekryterarens tid. Är du en tidspessimist man du alltid sätta dig på ett närliggande café eller gå en promenad runt kvarteret.  

Visualisera din omgivning utan kläder

Arbetsgivare är inte så skrämmande som de kan verka, men ett sätt att avdramatisera det hela att föreställa sig dem utan kläder - inte svårare än så! 

Var ärlig

Du har säkert hört det förr - men vi säger det igen. Var ärlig! Att måla upp dig själv som någonting du inte är lönar sig sällan ur ett långsiktigt perspektiv. Ärlighet varar längst, och kom ihåg - du grejar det här!

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av  Studentum.se - Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier. Studentum driver även yrkesutbildningar.se och AllaStudier.se. Titta in på någon av hemsidorna för att hitta din drömutbildning och tips på hur du kan nå dit!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera