STUDENTJOB BLOG

Söka jobb efter semestern

Sommaren är kort och så även i år. Plötsligt är luften kallare och det känns redan som att hösten är här. Under sommaren står mångas jobbsökande still, men under ledigheten väcks det ofta tankar kring jobb, som att man är sugen på att börja på något nytt eller att man funderar över om man är på rätt ställe. Kanske gäller det även dig? Lugn. Vi på CareerBuilder.se hjälper dig med 4 tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande till hösten.

1. Sätt av tid

Saker händer inte bara, ibland måste man jobba för det. Planera in tid eller dagar för när du bara fokuserar på att söka jobb. Kanske ta en timme att uppdatera ditt CV? Eller planera att använda varje söndagseftermiddag för att ansöka till intressanta jobb du hittar, så att de som rekryterar ser din ansökan direkt på måndag morgon.

2. Gör det tillsammans

Det kan vara svårt att komma igång med något som känns jobbigt att ta tag i, men har du märkt att det jobbiga ofta blir enklare när man inte gör det själv? När det gäller att söka jobb finns det flera fördelar med att sitta ner ihop med någon och göra det. Du får någon som läser igenom ditt CV och personliga brev så att det är rättstavat. Du får också någon som du kan bolla idéer kring den visuella utformningen av ditt CV eller som känner dig och kan tipsa dig om jobb som borde passa dig.

Få hjälp med ditt CV

3. Få jobben levererade

Om du inte vill tillbringa tid med att gå igenom hela internets lediga jobbutbud kan du registrera en profil och ditt CV på en jobbsajt. Det gör att du kan få jobbförslag som matchar dig och din profil och få dem skickade direkt till din inbox. Det enda du behöver göra är att skicka in en ansökan och med ett färdigt CV från tips nr 1 kommer det gå supersnabbt! Laddar du upp ditt CV i en kandidatdatabas kan även bli hittad direkt av en rekryterare som söker efter personal, utan att själv behöva göra så mycket.

4. Använd sociala medier

En del jobb tillsätts idag via kontakter, det kan därför vara bra att berätta att man letar efter nya möjligheter och få hjälp av sitt egna nätverk. Det kan alltid finnas någon, som känner någon som kan ha hört om någon som rekryterar, eller som kanske gör det själv. På samma sätt använder många företag sina sociala medier för att rekrytera. Därför är det även värt att följa de företag du är intresserad av för att se om det dyker upp en passande tjänst direkt hos dem. Men oavsett om du söker jobb aktivt eller inte är det alltid bra att bredda sitt nätverk.

Lycka till i ditt jobbsökande!

Denna artikel är skriven i samarbete med CareerBuilder.se som är en jobbsajt där du kan hitta över 14 000 lediga jobb i hela Sverige varje månad. Vi erbjuder våra jobbsökare jobbmail som med hjälp av artificiell intelligens kan hitta matchande jobb till dig. Du kan även göra som 175 000 andra och ladda upp ditt CV i vår kandidatdatabas där rekryterare kan hitta dig, utan att du själv behöver söka jobb.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera