STUDENTJOB BLOG

Oavsett om du pluggar eller jobbar så är du del av en gemenskap och hur du och dina kursare eller kollegor väljer att forma den gemenskapen är en viktig del av er arbetsmiljö. Hjälper ni varandra och ser ni till att alla känner sig inkluderade? Här kommer fyra tips på vad du kan göra för att toppa arbetsmiljön!

studentjobb

Var din bästa version av dig själv!

Något som vi kanske lätt glömmer bort är att vår egen inställning och attityd påverkar hur människor runt omkring oss jobbar. Vi kan inte alltid vara på topp men vi kan alltid göra vårt bästa. Plocka fram drivet du har inom dig och ge allt – dina uppgifter kommer bli roligare och din kämpaglöd kommer smitta av sig på dina kursare eller kollegor!

 

Ha kul!

Bjud på en vits, riv av ett skratt och heja på någon som har det kämpigt. Du och dina kollegor eller kursare spenderar många timmar ihop så se till att ha roligt tillsammans. Sprid positiv energi och dela ut en high-five, en komplimang eller rentav en kram till någon som verkar behöva det – forskning visar faktiskt att kramar lindrar oro och minskar stress!

 

Sträck ut en hjälpande hand!

Det är inte timmarna hur många timmar du spenderar som spelar roll, utan den insats du lägger ner i timmarna, så se till att verkligen ta ansvar för din arbets- eller studietid. Ett fantastiskt sätt att ta ansvar på är att hjälpa dina kollegor eller kursare - ofta går uppgifterna både snabbare och roligare om vi hjälps åt. Är du en mästare på Power Points eller den som alltid vet vad man ska göra när internet strular? Dela med dig av dina tips och råd – what goes around comes around.

 

Var kreativ & tänk positivt!

Försök hitta lösningar istället för att fokusera på problem. Stöter du på hinder, koppla på hjärnkontoret och fundera på vilka möjligheter som finns och vad du behöver göra för att nå dit. Tips! Ibland är bästa sättet för att väcka nya idéer att ta en paus så underskatta inte kafferasterna

Vill du läsa fler artiklar som rör jobbliv? På Studentworks  data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.studentwork.se/blogg/sa-blir-du-en-attraktiv-arbetsgivare/&source=gmail&ust=1575379105467000&usg=AFQjCNFF2DXf6-VVLOgZAaVpUTXPOkUMZg">blogg finns mängder med läsvärda inlägg för dig som är på väg ut i arbetslivet eller precis har startat din karriär. Om du är på väg ut i arbetslivet och nyfiken på rollen som konsult kan du läsa mer  data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.studentwork.se/for-jobbsokande/jobba-som-konsult/&source=gmail&ust=1575379105467000&usg=AFQjCNH6kQ_nXw9r1tcsvQx5mIp047caJQ">här!

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av  data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=http://www.studentwork.se/&source=gmail&ust=1575379105467000&usg=AFQjCNFqHnjicsQcuzK-7kS1PpVSd5-XzA">Studentwork.se – ett av Nordens ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade med upp till 5 års arbetslivserfarenhet. Studentwork matchar arbetsgivare och talanger i början av karriären, från kortare bemanningsuppdrag till längre heltidsanställningar. Du hittar alltid lediga tjänster på deras hemsida!

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera