STUDENTJOB BLOG

ERV livet kan hända

Ska du börja jobba eller plugga utomlands? Kul! Få saker skapar så många häftiga minnen och erfarenheter som studier och arbete utomlands.

Att stå på tröskeln till ett helt nytt personligt kapitel kan kännas både roligt och läskigt. Men för de flesta vinner spänningen av något oväntat och snart står man där – resväskan i hand och nyligt ankommen i det land som kommer vara ens hem för månader eller kanske år framåt. Men visst har du väl tänkt på att försäkra ditt kommande äventyr?

Du som bestämt dig för att studera eller jobba utanför Sverige har mycket att se fram emot. Möjligheten att uppleva en ny kultur, träffa vänner för livet och lära sig saker utanför Sveriges gränser lockar många människor. Det kan bli startskottet på en ny karriär, en ny livsstil, en ny kärlek. Ett helt nytt liv. Kanske uppfyller du alla dina drömmar på din nya destination. Kanske hittar du nya drömmar. Framtiden ligger för dina fötter, och det enda som egentligen är riktigt säkert är att du kommer vara en erfarenhet rikare som kommer finnas med dig livet ut.

Men att din nya erfarenhet kommer vara en dans på rosor kan dock inte garanteras. Vad händer till exempel om du skulle bli sjuk, behöver avbryta din resa eller blir av med personliga ägodelar?

Satsa på extra trygghet när du studerar eller jobbar utomlands

Spänningen i utlandsstudier eller arbete i ett nytt land i all ära, men vore det inte skönt att trygga spänningsupplevelsen något? Med en reseförsäkring slipper du chocken av att stå med en tom plånbok vid sjukdom, skada eller om du blivit av med exempelvis dator eller pass.

Reseförsäkring Student hos Europeiska ERV är ett lämpligt alternativ för dig som ska studera eller jobba utomlands. Försäkringen omfattar bland annat sjukvårdskostnader, reseavbrott och privat egendom som går sönder eller stjäls. Dessutom innefattar den sjuktransport hem till Sverige om detta skulle krävas. En nota som annars kan kosta upp till 1 miljon kronor och som utan försäkring får bekostas ur egen ficka.

Många skolor och universitet kräver idag att utländska studenter har en försäkring för att de ska få börja på skolan. Dessutom är ett giltigt försäkringsintyg krav för dig som ska ansöka om visum för studier utanför EU. Försäkringsintyget beställer du enkelt online hor Europeiska ERV efter att du köpt din försäkring. Är du redan ute och reser så går det självklart bra att teckna en reseförsäkring för resterande studie- eller arbetstid.

Reseförsäkring för den sportiga

Planerar du att maxa upplevelsen med aktiviteter som exempelvis bergsklättring, fridykning eller safari? Sport och idrott som sker i skolans regi ingår i reseförsäkringen. Men om du ska utföra aktiviteter utanför detta finns möjlighet att skaffa en tilläggsförsäkring som omfattar all typ av extremsport. På så vis kan du garantera att du får ut mesta möjliga av din studietid. För vem vill inte kombinera nytta med nöje?

Artikeln är skriven av Europeiska ERV. Läs mer om studentförsäkringen och hur den kan hjälpa dig här.

Tryggt äventyr önskar Europeiska ERV och StudentJob!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera