STUDENTJOB BLOG

SEO

Vill du mer eftertraktad på arbetsmarknaden? Då har vi ett enastående tips! Det är nämligen så att SEO kan öka ditt marknadsvärde! Nästan alla företag idag har en hemsida där de marknadsför sina produkter och tjänster. Vad många inte känner till, är dock att bakom varje hemsida ligger det väldigt mycket jobb och research, åtminstone om det är en välanpassad SEO hemsida. Nu kanske du tänker “Vad är egentligen SEO?” Fortsätt läs, så kommer du snart förstå vad det handlar om!

 

Vad står SEO för?

SEO står för Search Engine Optimization och det handlar om att få sin hemsida att synas så högt upp som möjligt på olika sökmotorer. När du söker på en mening, vill varje företag vara den hemsida som kommer upp först, eftersom det ökar sannolikheten att användare ska klicka på just det förslaget. Det finns flera olika metoder och verktyg att tillgå för att förbättra sökresultaten på sin webbplats. Exempelvis kan man skriva anpassade texter till sina sidor, göra länkbyten med andra hemsidor och det krävs det oftast även mycket researcharbete.

 

Varför är SEO fördelaktigt att kunna?

SEO är fördelaktigt att kunna eftersom alla hemsidor vill synas för potentiella konsumenter. För varje dag som går, ökar antalet webbplatser på internet, vilket i sin tur betyder att konkurrensen ökar. Det gäller därför att kunna sticka ut som hemsida och vara det sökalternativ som syns så högt upp som möjligt. Alltfler företag börjar inse hur värdefullt SEO är och därmed blir individer, med kunskap om hemsidors optimeringsmöjligheter, mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Om du har lätt för att arbeta digitalt och tycker om att skriva, göra research och är duktig på att marknadsföra, så kan SEO garanterat vara något för dig! Visst går det att lära sig mycket om SEO på egen hand, men det mest lärorika är ändå att ansöka till olika typer av SEO kurser. På SEO-utbildningar får du en djupare förståelse för vad sökoptimering innebär samt även möjlighet att lära dig hur man använder olika verktyg.

 

Vad kan man lära sig inom SEO?

Många som jobbar inom SEO lär sig att använda flera olika program eller verktyg som är betydelsefulla för att öka hemsidors sökoptimering. Google analytics, är exempelvis ett verktyg, som gör det möjligt att göra research om sin hemsida och Moz används, för att få information och statistik från vilka webbplatser som helst. Man lär sig även mycket om hur man kan använda keyword (sökord). Ju bättre sökord du har på din hemsida, desto fler kommer hitta den! Allt du lär dig, kommer du att ha nytta av på nästan vilket jobb som helst eller om du kanske är sugen på att starta ditt eget företag, så är det ett smart drag behärska grunderna inom SEO. Man skulle kunna säga att SEO är en avgörande anledning till att företags hemsidor når ut till användare. Om webbplatser struntar i SEO,  så spelar det ingen roll hur välgjorda eller snygga deras hemsidor  är, om de ändå inte når potentiella konsumenter, då finns det ju ingen poäng med att ha en hemsida. Vill du veta mer om vad man kan lära sig inom SEO, spana då in olika utbildningar som du kan gå, för att blir en stjärna inom SEO.

Vad kan du jobba som med SEO-kunskap?

Vilken arbetsmöjligheter öppnar sej för dej med SEO-kunskaper? Svaret är nästan oändligt, eftersom det finns tonvis med olika tjänster, roller och företag att välja bland. Inom marknadsföring är det otroligt meriterande att ha kunskap inom sökoptimering, eftersom optimering av detta slag är det mest effektiva sättet att faktiskt nå användare. Om du vill utveckla hemsidor kan SEO därmed också vara en viktig pusselbit. Detta på grund av du har förståelsen att bygga upp sidan utifrån ett sökoptimeringsperspektiv. Självklart kan du även ha en renodlad SEO-roll där du får jobba med olika arbetsuppgifter varje dag, skapa content, göra online research eller hantera sociala medier. Du kan alltså jobba med allt möjligt inom den digitala världen med dina SEO-kunskaper och ditt marknadsvärde kommer öka i den konkurrerande världen av nyfikna inom marknadsföring.

Har du redan goda kunskaper inom SEO? Då kanske du är intresserad av att söka ett jobb inom digital marknadsföring eller en renodlad SEO-tjänst! Lycka till!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera