STUDENTJOB BLOG

Tjej som sommarjobbar

 

Anledningar till att söka sommarjobb

Sakta, men säkert börjar sommaren närma sig och därför har vi dedikerat detta inlägg till alla olika anledningar till varför man borde söka sommarjobb. Sommaren må kännas långt bort, dock är vi snart redan i mars och då är det ju faktiskt vår. Därför är det smart att redan nu börja spana in vilka sommarjobb som man kan söka in till. Nedan finner du alla anledningar till att söka sommarjobb för 2021!

Är det ditt första sommarjobb?

Är det så att du letar efter ditt första sommarjobb? Toppen, det är otroligt klokt av dig att vilja hitta ett sommarjobb. Du behöver inte vara orolig över att du kanske har lite arbetserfarenhet för oftast krävs inte det att man ska ha jättemycket erfarenhet när det gäller sommarjobb. Anledningen till det beror på att de flesta sommarjobben letar efter unga, precis som du. De förväntar sig därför inte att du ska ha ett långt CV med massvis av diplom, utan de vill ha någon som passar för jobbet. Arbetsuppgifterna kommer enkla och anpassade efter din ålder och i flera fall brukar de även visa hur man ska göra. Två vanliga första sommarjobb är bland annat att jobba på café eller med praktiskt utomhusarbete. På café får man möjlighet att förbättra din servicesida, du arbetsuppgifter kan bestå av att servera bakelser, stå i kassan, plocka undan disk och ge en god kundservice. Praktiskt utomhusarbete är också vanligt som et första jobb. Då kan man få måla väggar, klippa buskar eller snygga till offentliga platser. Detta passar dig som älskar att jobba utomhus under varma sommaren. Så sök in till ditt första sommarjobb!

 

Sommarjobb ger erfarenhet

Sommarjobb ger otroligt mycket erfarenhet som du kommer ha nytta av i resten av ditt liv. Olika slags sommarjobb, ger olika typer av kunskap. Sommarjobb kan bland annat ge dig kassavana, ökad kundservice, teknisk erfarenhet, praktisk kunnighet, administrativa färdigheter, teamwork anda och mycket med! Samtliga färdigheter kan du dra nytta av i framtiden! Flera av dina nya erfarenheter kan du sedan lägga till på ditt CV och du kan även skriva in några i ditt personliga brev när du söker nya jobb. Man kan helt enkelt konstatera att sommarjobb ger erfarenhet som kan vara värdefull inför framtiden.

Unga söker sommarjobb

Tjäna pengar på att sommarjobba

Det bästa med att sommarjobba är ju att man tjänar pengar! Efter all ditt slit, har din insats äntligen belönats i form av den älskade och eftertraktade lönen. Det finns inget bättre än när pengarna kommer in på kontot och man till slut kan unna sig något fint. Kanske kan du gå på en shoppingrunda med dina vänner, gå till din favoritrestaurang och äta till du blir proppmätt eller så kan du vara duktig och spara en del av din lön. Vad du än väljer att göra så ska du känna dig stolt över din prestation. Du har förtjänat den! Så trots att det är kul och givande att jobba så är det bästa att man tjänar pengar på sommarjobbet.

 

Utöka ditt nätverk

Något som man kanske inte tänker på när du jobbar utökar du ditt nätverk. Nätverk är mycket betydande och värdefullt i jobbsammanhang. Många får faktiskt sina jobb genom sitt eller andras nätverk och inte genom att söka jobb. Det är därför smart att redan i tidig ålder lära känna nya människor genom jobbet. Din roliga kollega eller din chef kan vara bra kompisar att ha någon gång när du söker ett nytt jobb. Lägg till deras namn på minnet eller lägg till de på sociala medier, exempelvis som LinkedIn. Genom att utöka ditt nätverk så kanske du får ditt drömjobb i framtiden!

 

Det är roligt att sommarjobba

Det i viktigt att inte glömma att det är roligt att sommarjobba. Det är en tid i livet man alltid kommer minnas och se tillbaka på. Du kommer lära känna nya kompisar, ta lunchpauser i solen och känna att du har presterat väl för det företag du får möjligheten att arbeta för. Så mitt tips är att du söker sommarjobb 2021 och börja bygga upp ditt CV. Jag vet att kan vara lite läskigt och pirrigt, men skriv ihop ett personligt brev redan nu och så hoppas vi på det bästa!

 

Stort lycka till önskar vi på StudentJob!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera