STUDENTJOB BLOG

Vill du lära dig att göra en hemsida?

Vill du lära dig att göra en hemsida?

Har du alltid velat lära dig att göra en hemsida? Det är faktiskt inte så svårt som många tror. Utan det är faktiskt riktigt roligt och lärorikt att kunna! Det enda du behöver är vilja och tid (vilket endast, i realiteten, innebär fem minuter. Ja du läste rätt!). 

 

Hur går man till väga för att skapa en egen hemsida?

Det stora frågan är förstås hur man ska gå till väga för att skapa en egen hemsida? Svaret är enkelt. Starta med att slå dej ner bekvämt på en stol eller varför inte i soffan. Bestäm dig för vad för slags hemsida du vill ha. Vill du ha en blogg, ett forum eller kanske en sida du kan sälja saker på? Välj vilken typ av hemsida du är ute efter och klicka dig in på olika teman. Välj sedan färgkod och bilder som du önskar. Har du ont om tid, så kom ihåg att det endast tar fem minuter att skapa en hemsida, men självklart kan du sitta och pyssla med sidans utseende så länge du känner för. Du behöver inte vara ett IT-proffs för att skapa hemsidor. Fast du är nybörjare och saknar erfarenhet, kan du enkelt klara av det. Börja med att tänka igenom vilken målgrupp du vill rikta dej till och välj sedan ett slagkraftigt namn, som folk inte kommer att glömma. 

 

Är det användbart att kunna göra hemsidor?

Att kunna göra hemsidor är oerhört användbart och otroligt uppskattat utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Det visar att du är tekniskt och kreativt lagd, vilka är egenskaper som ofta ses som mycket positiva. Arbetsmarknaden kommer också att öppnas även upp för både dig som har grundläggande kunskaper och för dej som har djupare kunskap inom webbutveckling. Både IT- och online marknadsföringsbranschen kan vara din framtida industri. 

Det är även användbart att kunna skapa hemsidor om du vill starta eget. Istället för att lägga kostnader på att anställa en webbutvecklare, kan du skapa din egen hemsida från grunden. Din hemsida, ditt upplägg! Pengarna du sparar in, kan istället läggas på marknadsförings- och, kontorskostnader eller anställning av personal. Det bästa är att det dessutom är gratis att skapa en hemsida. Det behöver alltså inte ta lång tid eller vara kostsamt, vilket är perfekt om du är student och funderar på att starta ditt eget företag. 


Testa dig fram och se efter vad du kan åstadkomma. Om du redan har erfarenhet inom hemsidor, SEO och digital marknadsföring, så kanske det är dags att söka ett jobb inom det området? Vare sig om du är en debutant när det gäller att skapa hemsidor eller om du är en fullbordad expert, så önskar vi dig ett stort lycka till!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera