STUDENTJOB BLOG

Student som extrajobbar

Alla vet att det är knapert när man pluggar och ibland räcker inte CSN-bidraget till. Det är därför otroligt viktigt med extrajobb för studenter. Dessutom är det extremt hård konkurrens på arbetsmarknaden och att kamma hem ett extrajobb eller deltidsjobb är inte alltid det enklaste. För att göra det lättare för dig att hitta ett extrajobb på den tuffa arbetsmarknaden, har vi samlat flera roliga branscher att jobba i, samt lediga jobb. Fortsätt läs för att veta mer och kanske till och med söka skicka in en ansökan!

 

Jobba som studiecoach

Ett oerhört givande arbete är att jobba som studiecoach. Var med och hjälp unga att klara sin skolgång och jobba med läxhjälp. Det kan handla om att stötta de som behöver lite extrahjälp i skolan, förklara olika begrepp eller enkla läxhjälp. Timlönen är vanligtvis väldigt bra, ibland upp till 185 kr i timmen. Det ses även som en bra merit att jobba som studiecoach!

 

Svara på marknadsundersökningar

Om du behöver ett enkelt och roligt extraknäck, så kan vi starkt rekommendera att svara på marknadsundersökningar. Det bästa med att ha detta som extrajobb är att du kan utföra undersökningarna där du vill. Sätt dig i din soffa, i en park eller i solstolen. Så länge du har internetuppkoppling kan du utföra de olika enkäterna. I flera fall behöver man inte ha fyllt 18 år, för att ha detta som extrajobb. Därför passar detta för dig som fortfarande går på gymnasiet. Börja svara på marknadsundersökningar redan idag!

 

Djurpassning

Tänk dig att umgås med urgulliga djur och samtidigt få betalt för det. Djurpassning som jobb, det låter nästan för bra för att vara sant, men det stämmer faktiskt! Dina arbetsuppgifter kommer att vara ganska varierande. Det kan handla om, allt från att gå ut med hundar, till att ge djuren mat eller bara lite mys. Om inte djurpassning är din grej, så fortsätt att  läsa!

Hundar

Stå i kassan

Att stå i kassan i en butik ses ofta som en värdefull merit. Det beror på att du förhoppnings vet hur man ska vara företagets ansikte utåt. Man lär sig mer om kundservice och hur man kan öka sin karismatiska sida. Du får dessutom erfarenhet av att hantera pengar, vilket är en fördel att kunna i nästan alla branscher. Utöver att stå i kassan, brukar man också få hjälpa till med andra sysslor i butiken, t.ex ta emot varuleveranser, märka upp varor och skylta. Med andra ord så man sig otroligt mycket genom att arbeta inom detaljhandeln

 

Barnvakt

Om du älskar barns härliga energi, kommer du bli en toppen barnvakt! Ibland behöver man en paus från alla vuxna och då passar det ju utmärkt att få leka med barn och höra allt roligt de har att säga. En annan fördel är att du får betalt för att kolla på Disneyfilmer! Magiskt eller hur? Bli någons Nanny och börja jobba som barnvakt. Ansök redan idag!


Som du förstår, finns det oändligt med roliga extrajobb för studenter. Du kan se alla lediga extrajobb på vår hemsida, men även heltidsjobb. Lycka till i din jobbprocess!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera