STUDENTJOB BLOG

Ja, eller hur många tips det nu dyker upp när man försöker ta reda på hur man egentligen får till ett personligt brev som lyckas kittla den potentiella arbetsgivarens nyfikenhet.


Nätet kryllar av artiklar som behandlar allt ifrån rubrik, inledning, avslutning, längd,
disposition, tonalitet, nödvändigt innehåll, förbjudet innehåll, innehåll som är okej i vissa fall, grafiska aspekter, klyschor man vill undvika, hur man är rolig, hur man startar datorn och hur man förändrar hela sin personlighet för att ens ha en chans att komma in på
arbetsmarknaden.


Blir du trött av tanken? Vi med.


Det är klart att det är nödvändigt att förhålla sig till vad en arbetsgivare förväntar sig av ett
personligt brev, men är det lika nödvändigt att göra det så svårt för sig själv? Brevet är ju
trots allt bara ett första steg i rekryteringsprocessen och det som faktiskt spelar roll i
sammanhanget är hur du hanterar intervjun. Med det sagt menar vi inte att det personliga
brevet inte har någon betydelse – tvärtom. Men det finns ett mycket enklare sätt att lyckas.


Genom att använda dig av Cowrites skrivtjänst för personliga brev blir ditt brev inte bara ändamålsenligt, intresseväckande, väldisponerat och rättstavat – det går också på nolltid. Du skapar bara ett konto och svarar på några frågor om dig själv, därefter kan du skapa personliga brev baserade på olika utlysta tjänster. När du svarat på alla frågor får du fram textförslag som kan kombineras och finslipas efter dina önskemål. 

 

Kanske kan den här tekniken framstå som något kontroversiell. Är liksom inte hela poängen med det personliga brevet att man ska förmedla sin härliga personlighet och all den kunskap man besitter? Jo, visst är det så. Men då blir också just din förmåga att förmedla allt det helt avgörande – även för de jobb där din skrivförmåga faktiskt inte är lika viktig som din talang för att ge riktigt bra service, ta hand om våra äldre eller analysera nyckeltal. 

 

Tack vare den tekniska utvecklingen har många områden i samhället förenklats och förbättrats. Att inte längre behöva trycka in sin kod varje gång man handlar med kort är ett utmärkt exempel på en förenkling som visade sig vara mycket viktigare än vi hade kunnat tro före pandemins framfart. Men när det kommer till just skrivande har vi i princip inte sett några innovationer sedan vi lärde oss att klippa ut och klistra in text i ett vanligt dokument. Är det inte dags att nyttja den hjälp som finns även inom detta område?  

 

Lycka till!

Tove Laxvik

Produktionsansvarig på Cowrite

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera