STUDENTJOB BLOG

När man pluggar eller jobbar hemifrån är det smart att göra enkla och goda matlådor. Det kommer förenkla din vardag och du kan njuta av smakrika måltider trots stress med studierna eller på jobbet. Låt oss förklara vad du behöver för att underlätta din vardag när du ska göra enkla och goda matlådor. 

Två vänner lagar matlådor

 

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter?

Registrera dig gratis och börja söka jobb med StudentJob idag!

 

Billig matlåda

Först och främst behöver du en billig matlåda, eller tja egentligen fler. Du kan hitta olika matlådor, i plast eller i glas, i varuhus och affärer som exempelvis IKEA, Clas Ohlson, Rusta eller Åhléns. Desto fler du har, ju mer mat kan du förvara! Du behöver också ha något att tillaga maten i, så införskaffa en stor kastrull och en stekpanna. 

 

Fyra tips till matlådan

Vad ska man äta då? Vad är enkelt att göra? Här är våra fyra tips till matlådan! En superenkel maträtt som alla gillar är ju lasagne. Det är gott och man blir alltid mätt och belåten. Det bästa med lasagne är att man tillaga den med kött eller låta den vara helt vegetarisk. Du väljer själv, en vecka kan du laga till en lasagne med kött och nästa, kan du testa med en vegetarisk lasagne. Istället för kött kan du exempelvis ha halloumi, grönsaksblandning, spenat eller vegofärs. 

En pastasallad mättar gott och länge! När det gäller pastasallader kan man välja helt själv vilka ingredienser man ska ha. Våra tips för en perfekt pastasallad, är att ha: fjärilspasta, majs, isbergssallad, gurka, körsbärstomater, krutonger, paprika, fetaost och en klick crème fraîche blandat med några teskedar majonnäs. Du kan sedan addera kyckling, tonfisk eller halloumi.

 

Halloumistroganoff eller korvstroganoff är ganska underskattade rätter, men ack så goda! Dessutom är dessa rätter otroligt simpelt att göra. Du behöver ris, halloumi eller korv och själva såsen kan du laga till med följande ingredienser: gul lök, olja, tomatpuré, matlagningsgrädde, mjölk, senap, salt och peppar. Om man är riktigt lat (eller inte har tid), så kan man ofta köpa färdig stroganoffsås, men det blir mycket godare att göra den själv!

 

En väldigt trevlig soppa som man sällan gör, men som passar till matlådan är potatis- och purjolökssoppa. Det enda du behöver är potatis, purjolök, olja, timjan, grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), vispgrädde, finhackad persilja, salt och peppar. Smaklig måltid! Om inte dessa tips till matlådan räcker, spana in fler nedan!

 

Fler mattips

  • Pannkakor med sylt och grädde
  • Quinoa med lax och sparris
  • Klassiska: köttbullar med pasta (fungerar lika bra med vegoköttbullar)
  • Currykyckling med ris
  • Tacos, med goda tillbehör
  • En fräsch caesarsallad
  • Potatismos, köttbullar, brunsås och lingon
  • En matigare paj
  • Tiktokpasta
  • Fiskpanetter med potatismos
  • Pastapesto med grillad kyckling


Njut av dina matlådor! Älskar du mat kan du spana in alla lediga jobb inom restaurang! Sök och håll tummarna!

 

Hitta din framtida anställning med StudentJob

Registrera dig på två minuter! Vill du vässa på ditt CV ytterligare? Ta hjälp av vår CV mall här nedan.

   

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera