STUDENTJOB BLOG

Företaget Opus

Arbetsvärlden har förändrats och därför skapar nu ​Opus​ dig friheten att arbeta var och hur du än vill. Opus ger dig tillgång till samverkande kontor, kaféer och hotellobbys i hela staden. Vi samarbetar med 7A Posthuset, Scandic Anglais, The Park Coworking, Creative Hub, Nordic Light och många fler.

Det har länge varit standard att företag måste ha egna kontor för att säkerställa produktivitet, företagskultur och attrahera talanger. Resultatet har blivit ett krig om de bästa kontorslokalerna mellan företag som vill fokusera på tre viktiga områden: samarbete, intern-kommunikation och tillgänglighet. Men under Covid-19 pandemin tvingades företag och anställda att acceptera nya situationer att arbeta vilket ledde till insikten att man inte nödvändigtvis behöver kontor för att tillfredsställa dessa områden.

Opus-Grunden 

2020 skulle kunna kallas hemarbetets år; en stor del av alla anställda arbetade hemifrån under hela eller delar av året. Även om det var positivt för flera, visade det sig också vara en utmaning för många. Covid-19 har visat att kontorsarbete kan utföras effektivt hemifrån, vilket ger anställda ökad frihet att utforma sitt schema, större flexibilitet i att balansera sina personliga och professionella liv och en nyvunnen möjlighet att använda sin tid för pendling på ett mer produktivt sätt. För andra ledde dock begränsningarna i deras hemsituation till frustration och isolering. Enligt Christian Ehrström, grundare av Opus, finns det ett stort intresse för att arbeta på distans i någon form:

– ”Forskning har visat att 98% av de anställda vill arbeta på distans åtminstone en tid under sin karriär, men de viktigaste utmaningarna de står inför vid hemarbete är bristande fokus på grund av distraktioner, inget tydligt slut på arbetsdagen och avsaknad av en ”gemenskapskänsla”.

Att arbeta hemifrån är inte alltid det bästa alternativet, men att hyra av kontor kan vara onödigt dyrt om de inte används. Opus har skapat ett nytt alternativ: ett varierat utbud av platser i hela staden som du väljer efter behov. Du kanske vill träffa en kund på ett fashionabelt hotell, men föredrar att arbeta med en viktig presentation i ett lugnt coworking kontor. Det du får från ett Opus-medlemskap är att kunna arbeta på flera olika platser.

Vad är Opus?

Opus är en prenumerationsbaserad coworking-plattform där medlemmar erbjuds flexibiliteten att välja sin egna ideala arbetsplats genom att välja utifrån deras partners som är kaféer, hotellobbys och coworking-kontor. Opus är just nu aktiva i Stockholm och Helsingfors och samarbetar redan med 15+ olika hotell och coworking-kontor inom Stockholm. Samarbetspartners är t.ex. 7A Posthuset, Scandic Anglais, The Park Coworking, Creative Hub, Nordic Light mm. Opus tillhandahåller en centraliserad plattform som visar de bästa arbetsplatserna och ser till att deras medlemmar har nära tillgång till ​alla ​deras kontorsfaciliteter, oavsett var de är belägna i staden. De erbjuder också företagspaket där företag kan använda Opus som en kostnadseffektiv lösning när de går över till en hybrid kontorsmiljö. Slutligen ger Opus arbetsplatspartners också deras medlemmar obegränsad tillgång till kaffe, te och andra erbjudanden endast för medlemmar.

Vilka kan använda appen?

– ”Alla! Frilansare, säljare och entreprenörer har arbetat från samarbetsplatser eller kaféer i flera år”, ​säger Opus co-founder Joakim Hamnstedt. ​

”Med Covid-19 måste många traditionella anställda arbeta utanför företagskontoret för första gången. Även när företaget återgår till det normala kommer många av dessa jobb inte att gå tillbaka till kontoret. Istället förväntas anställda arbeta någon annanstans.”

Även när arbetsmarknaden börjar återgå till det normala kan vi förvänta oss att många av dessa jobb kommer att svänga mot en mer flexibel arbetsmiljö. Genom implementera distansarbete hemifrån eller att man får arbeta från valfria platser.

Applikation på smartphone

Hur använder man Opus?

Att använda Opus ska vara lätt och enkelt. Du laddar ner deras ​app​, registrerar dig, väljer det medlemsalternativ som är bäst för dig, betalar via appen och använder kartan för att hitta den perfekta platsen för att förbättra din produktivitet.

”Vi erbjuder en plattform där människor som är trötta på begränsningarna i sitt hemmakontor genom att erbjuda tillgång till inspirerande ​(och Covid-säkra) ​arbetsplatser med bekvämligheter och gratis kaffe, te och vatten” säger grundare av Opus, Joakim Hamnstedt. OpusAppen, vars grund-idé ursprungligen utvecklades före pandemin och specifikt riktade sig till frilansare och studenter, har nu breddat sitt fokus och riktar sig nu också till företag genom att erbjuda avdragsgilla paket. ”Trenden under de senaste åren har varit att minska kontraktslängder och krympa kontorsytan – allt i ett försök att sänka driftskostnaderna och i vissa fall återinvestera i teknik. Eftersom fastigheter är den näst högsta kostnaden för företag efter personal, så kan man minska hyreskostnaderna samtidigt som man erbjuder sina anställda ett annat mer flexibelt sätt att arbeta – en kostnadsbesparing som bibehåller produktiviteten och ökar medarbetarnas motivation.”

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda de flexibla arbetsytor som människor behöver idag,” säger Opus co-founder Christian Ehrström. ”Vår roll är att skapa en plattform för modernt och flexibelt arbete, för att skapa chansen för mer motiverande och effektivare jobb”

Ta del av Opus erbjudande!

Opus erbjuder Studentjob läsare en ​GRATIS MÅNAD​! Testa alla deras arbetsplatsplatser med en åtagandefri testperiod– ladda ner appen och använd koden STUDENTJOB för att få tillgång till alla deras lokaler!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera