STUDENTJOB BLOG

När du studerar utomlands kommer du stöta på många problem i likhet med hemlängtan, språkbarriärer och att du inte riktigt hittar vart du ska. Oroa dig inte, de flesta problem går att lösa med hjälp av dagens moderna teknik. Du kan använda en app som Skype för att chatta med dina nära och kära, Google Maps för att hitta de destinationer du ska till, och Splitwise för att hålla reda på alla kostnader som du har haft tillsammans med dina vänner eller rumskamrater.

Utöver detta finns det självklart tusentals andra appar som kan hjälpa dig med att få en bättre upplevelse, men nedan listar vi våra fem favoriter.

5 appar som är ett måste när du studerar utomlands


5 appar som kan hjälpa dig med dina studier utomlands


Med följande appar kommer dina studier utomlands att bli effektivare, roligare och bekvämare:

 

VPN

En VPN som NordVPN är ett måste när du studerar utomlands. Du kommer med allra största sannolikhet att ta del av många offentliga nätverk, exempelvis när du är i skolan eller på biblioteket, vilket betyder att du kommer utsätta dig för potentiella hot. Detta problem går att lindra med hjälp av en VPN-tjänst.

På så sätt krypterar du paketen och datan mellan din enhet och de servrar (hemsidor och appar) du besöker, tillsammans med att du blir helt och hållet anonym. Därmed undviker du att hackare får tag i dina personliga uppgifter, och att myndigheter, företag och organisationer kan spåra dig.

Som en bonus kan du även använda tjänsten för att kolla på material som endast är tillgängligt i Sverige, vilket kan hjälpa mot din hemlängtan.


Skype

Vid någon tidpunkt kommer du garanterat att få hemlängtan och vilja kommunicera med dina nära och kära på ett annat sätt än textmeddelanden. Det är då Skype kommer in i bilden. Med Skype kan du videochatta, prata i telefon och skriva textmeddelanden med dina nära och kära, klasskamrater, gamla vänner och egentligen vem som helst.

Tjänsten kostar inget att använda om du använder dess grundläggande funktioner (de vi nämnde ovan), men du måste betala för att kunna skicka SMS och att ringa till telefonnummer.


Duolingo

Att kunna kommunicera på ett främmande språk kan vara klurigt, men behöver inte vara det med hjälp av dagens moderna teknik. Det har aldrig varit enklare att lära sig ett nytt språk, något som bevisas med en app som Duolingo. Här kan du välja mellan en uppsjö av olika språk, exempelvis spanska, engelska, tyska och franska. Den är perfekt att använda när du sitter och väntar på att nästa lektion ska starta, eller när du åker tåg hem eller till skolan.

 

Google Maps

Vi alla vet hur lätt det är att gå vilse, inte minst när du befinner dig i en främmande stad i ett främmande land. Det kan vara svårt att läsa skyltarna och att kommunicera med lokalborna om du inte riktigt är bekväm med språket, men med hjälp av Google Maps kan du enkelt skriva in den destination du söker, för att sedan bli guidad dit med hjälp av bekväm och visuell teknik. Tjänsten är även helt gratis att använda, allt som krävs är att du har en internetanslutning.


Splitwise

Du och dina rums- eller klasskamrater kommer säkerligen ge er ut på nöjen, exempelvis restauranger, bio eller sevärdheter. Det är inte helt omöjligt att en av er betalar, och att ni löser skulderna i efterhand. Det här är ett vanligt tillvägagångssätt som många använder för att göra upplevelsen så smidig som möjligt. Då kan det vara bra att använda en app där ni håller koll på vem som har betalat vad, och det är precis det som Splitwise bidrar med.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera