STUDENTJOB BLOG

Det bästa med att jobba extra med läxhjälp

Studybuddy söker alltid fler unga studenter som vill jobba med läxhjälp. Vi har pratat med Ville, en av våra 1500 studybuddies som äntligen hittade det perfekta extrajobbet.

Allt fler gymnasister och studenter på universitet söker flexibla extrajobb. Men med hektiska provperioder, svåra kurser och fritidsaktiviteter finns det knappt någon tid över. Dessutom kräver många arbetsgivare att man är tillgänglig flera kvällar i veckan. För dig som letar efter ett flexibelt extrajobb, där du kan bestämma över ditt eget schema borde du söka till Studybuddy.

– När jag gick i gymnasiet letade jag ett extrajobb som var flexibelt och gick att kombinera med mina studier. Jag siktade själv alltid på högsta betyg och hade fotbollsträningar varje kväll. Att jobba inom restaurangbranschen var därför inget alternativ. När jag hörde talas om att man kunde jobba med läxhjälp sökte jag direkt, berättar Studybuddyn Ville.

Bygg relationer och se dina elever lyckas

Många uppger att det är otroligt givande att arbeta med läxhjälp. När man jobbar på Studybuddy är ingen dag den andra lik. Ofta innebär rollen att man hjälper elever som har det svårt i skolan. Det kan även handla om att få upp motivationen eller höja ett B till ett A. 


Att se mina elever nå sina mål gör mig glad. Jag får vara med och bidra till en annan persons utveckling och framgång – det är inte mycket som toppar den känslan. Dessutom har jag skapat starka relationer med de elever jag undervisat över åren. Det är mer än ett extrajobb, fortsätter Ville.

En rolig arbetsplats där man träffar sina kollegor

Studybuddy bjuder frekvent in anställda till fartfyllda AW:s, fikor och aktiviteter. Som arbetsgivare strävar företaget ständigt efter att göra jobbet så roligt som möjligt för alla anställda. 

– Jag älskar att hänga med gänget på Studybuddy. Det är roligt att träffa dem som arbetar med samma sak som jag, dessutom har vi mycket gemensamt. Även om vi inte träffas dagligen, så är det absolut inte ett ensamt jobb, avslutar Ville.

Jobba på Studybuddy

Studybuddy söker ambitiösa studenter som tycker det är roligt att lära ut sina kunskaper. Vi är stora i hela Sverige, men störst i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Under Corona-pandemin öppnade Studybuddy även upp för möjligheten för online-undervisning. Sök jobbet som Studybuddy här!

Är du mer intresserad av att jobba med barnpassning än läxhjälp? Hey Kiddo, systerföretag till Studybuddy, jobbar med barnpassning för familjer i Stockholm, Malmö och Göteborg. Sök jobb som nanny här!

Om A Plus Education Group AB

A Plus Education Group AB består av studieföretagen Studybuddy och My Academy läxhjälp, barnvaktsföretaget Hey Kiddo och numera städfirman Hello Clean. Med över 2000 anställda bidrar vi till att hjälpa ungdomar, barn och familjer med allt från aktiv barnpassning, professionell hemstädning till utmärkta studieresultat. 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera