STUDENTJOB BLOG

Jobba som barnvakt

Är du intresserad av att jobba med barnpassning och undrar hur det egentligen funkar? I den här artikel berättar vi allt du behöver veta om barnvaktsjobb samt hur en vanlig arbetsdag ser ut för barnvakterna från Nannybytellus. Läs om deras upplevelse och erfarenhet inom barnpassning här!

Vilka arbetsuppgifter ingår i att jobba som barnvakt? 

Att jobba som barnvakt kan du förvänta dig variation där en dag inte är lik en annan. Lika så är barnen som ska passas inte är lik den andra. Dessutom är barnen i olika åldrar och har olika behov, personligheter som skiljer de åt, vissa barn gillar aktiviteter utomhus medans vissa tycker om att bygga Lego. Du behöver därför vara öppen och anpassningsbar till alla barnen som du kommer att möta under ditt jobb som barnvakt. 

En vanlig arbetsdag 

En vanlig arbetsdag kan därav skilja sig från olika barnfamiljer utefter deras behov av hjälp. Barnvakten Magda från NannyByTellus berättar att ett barnvaktspass kan bestå av att hämta barnen från förskolan och ibland går de hem direkt eller gå till en park. De äter oftast mellanmål tillsammans sedan leker de till det är dags för middag. Barnvakten Magda brukar laga mat medans barnen kollar på. Efter det brukar de hinna leka ett litet tag tills föräldrarna kommer hem. En annan barnvakt som heter Erika, berättar att ett av barnen som hon passar är 7 månader gammal. Vilket gör att hennes pass ser lite annorlunda ut, då hon behöver åka hem till barnens föräldrar på morgonen, tar över och låter föräldrarna gå till sitt jobb. Erika berättar att de börjar dagen med att äta mellanmål, läsa böcker innan det är dags för förmiddagsvilan. Efter lunchen går de och leker i närliggande lekplats, alternativt går till en öppen förskola för att träffa på andra barn och sjunga en massa. Innan föräldrarna kommer hem brukar de först äta middag och leker av sig lite, tills Erika avslutar sitt pass. 

Vanliga arbetstider för barnvakter

Även arbetstiderna varierar och beror mesta dels på när föräldrarna behöver hjälp. Det kan vara allt från morgonen till middag, på vardagar och helger. För barnvakten Magda kan hennes pass börja runt lunch och fram till middag. För barnvakten Erika börjar hennes pass på morgonen och fram till middag tills föräldrarna kommer hem och tar över.

Det bästa med barnvaktsjobb

Här berättar barnvakterna om vad de tycker är det bästa med barnvaktsjobb

 • Det absolut bästa med att jobba som barnvakt är att man får leka och göra barnen glada. Man får även chansen att underlätta för familjen vilket känns väldigt bra. Att vara barnvakt har många fördelar för dig som söker ett jobb där man alltid är aktiv och leker hela tiden.
  - Barnvakten Magda

 

 • Att få möjlighet att följa barns lärandeprocesser genom lek, fantasi, språk, samtal, kreativa aktiviteter är fantastiskt. Jag tycker om att ge barnen positiv uppmärksamhet och visa dem intresse och nyfikenhet.
  - Barnvakten Erika

 

 • Att få följa barnens utveckling och skapa en relation med dem och föräldrarna är väldigt fint. Att vara barnvakt är också ett väldigt anpassningsbart jobb som fungerar bra vid sidan om studierna, vilket är viktigt för mig. Enligt mig är barnvakt det perfekta extrajobbet, dels för att man kan matchas med en familj som behöver hjälp lika många dagar som man har möjlighet att jobba, men framförallt för att det är så himla roligt!
  -
  Barnvakten Cornelia

 

 • Barn är så ärliga i sina uttryck och man ser verkligen på dem när de tycker något är roligt eller lärorikt.
  - Barnvakten Melina


Läs mer om deras upplevelse som barnvakt på NannybyTellus här.

Perfekt jobb under gymnasiet 

Här hittar du ett perfekt jobb under gymnasiet! Att jobba med barnpassning kan du enkelt kombinera både jobb och studier som får din ekonomi att gå runt varje månad. 

Arbetstiderna är flexibla och kan enkelt anpassa efter dina studier. Dessutom får du lära dig en massa om barn och utvecklas tillsammans med barnen. Sedan får du också en arbetslivserfarenhet som du kan stolt ta med dig till nästa arbete som du söker. Det är därför barnvaktsjobb är ett perfekt jobb under gymnasiet

Vill du bli barnvakt? Kolla in dessa lediga jobb som nanny. Letar du istället efter en barnvakt? Välj din plats och klicka dig vidare till NannyByTellus härnedan.

Barnvakt Kungsholmen

Barnvakt Östermalm

Barnvakt Södermalm

Barnvakt Vasastan

Barnvakt Göteborg

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera