STUDENTJOB BLOG

Studera utomlands under en pandemi ska inte behöva innebära ekonomisk oro

Viljan att studera och arbeta utomlands för att skaffa sig den där spetskompetensen eller samla på sig nya erfarenheter är fortsatt stor. För flera har det varit det bästa sättet att lämna Sverige för ett tag och se sig om även under pandemin. Men om det är någonting som pandemin har lärt oss så är det att oväntade saker kan ske. Att skydda sig inför dessa oförutsedda händelser är så klart omöjligt, men man kan se till att skydda sig ekonomiskt.

Att resa under covid-19 har visat sig innebära en del huvudbry och otaliga regler som – med kort varsel – ändras i världens alla länder. Många gånger har det inte bara känts viktigt för resenärer att ha ett försäkringsskydd på sin resa för att slippa sjukhuskostnader om man skulle insjukna i covid-19, i vissa länder har till och med en reseförsäkring varit ett inresekrav.

För den som valt att studera eller arbeta utomlands, och därmed har en längre vistelse än vad en vanlig semester brukar innebära, så har risken för att insjukna utomlands så klart varit högre. Som många vet så fungerar sjukvården inte alltid på samma sätt som den i Sverige, framförallt inte om man inte är skriven i landet. En reseförsäkring kan då vara det enda alternativet för att klara av en oförutsedd händelse – oavsett om det handlar om sjukdom eller om man drabbats av stöld eller oväntat måste avbryta sin resa. En viktig fråga att ställa sig inför utlandsstudier är därför; har jag ett skydd jag känner mig trygg med och som omfattar de delar som är viktiga för mig?

Extra trygghet för dig som deltar i utlandsstudier

Att uppleva andra kulturer, marknader och utbildningar ska inte behöva innebära ett orosmoment – det ska kännas roligt och avkopplande att samla på sig nya erfarenheter. Med Europeiska ERVs reseförsäkring Student har ändå många svenskar vågat och kunnat ge sig iväg som utbytesstudent, för att utföra sin doktorandkurs eller för att arbeta som Au Pair utan att behöva oroa sig för de ekonomiska konsekvenserna som ett insjuknande i covid-19 skulle innebära.

Europeiska ERV har under sina över 100 år i branschen alltid haft som mål att skapa ökad trygghet för svenska resenärer, oavsett var i världen de befinner sig. Försäkringen för utlandsstuderande, som är ett krav på många skolor runt om i världen, ger ett skydd under hela studietiden och kan tecknas för upp till ett år (med möjlighet till förlängning).  

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera