STUDENTJOB BLOG

Tips på var du ska söka sommarjobb i år

Hej sommarjobbare som letar efter sommarjobb och feriejobb. Vad roligt att du har hittat till den här artikeln! Letar du efter var du ska söka sommarjobb? Här kommer skeppet lastat med tips på flera olika företag som söker efter sommarjobbare. Det är alltid bra att du är ute i god tid, då ökar dina chanser att landa det perfekta sommarjobbet. 

Är du arbetsgivare och har hittat till den här artikeln, har ert företag sommarjobb att erbjuda? Klicka vidare här för att hitta er sommarjobbare!

För dig som letar efter ett sommarjobb så letar företag från olika branscher efter just dig! Här finner du branscherna, för att nämna några:

  • Restaurang, café & hotell
  • Turismdestination och upplevelsedestination
  • Handel, lager och butiker
  • Bank & finans
  • IT & Teknik
  • Försäljning & marknadsföring
  • Kommuner och myndigheter

 

Vilka företag letar efter sommarjobbare?

Varje år letar ungdomar och studenter efter ett sommarjobb och varje år letar företag efter sommarjobbare, vissa företag är i behov av sommarpersonal varje år. Detta kan delvis beror på företaget som antingen jobbar efter säsong eller har en stor del av sina personal som skall ta sommarsemester, och därav är de i behov av sommarvikarier. Vilket är en fördel för dig som vill sommarjobba och testa på något nytt! Härnedan finner du tips på företag från olika branscher som letar efter sommarjobbare. 

Liseberg erbjuder sommarjobb varje år

Varje år annonserar Liseberg ut sommarjobb. Du kan börja kika efter ett sommarjobb på Liseberg redan under februari och hela perioden framåt sommaren. På Liseberg hittar du spännande tjänster som att spendera hela sommaren som en Lisebergskanin, jobba på Lisebergs kiosker, spelstationer eller ansvara för coola åkattraktioner som berg och dalbanan Helix eller häftiga gamla Balder. Bli en Lisebergare! Sommarsäsongen börjar 20 april och fram till 25 september, så skynda in med din sommarjobbsansökan!

På Gröna Lund kan du hitta sommarjobb 

Sveriges roligaste sommarjobb hittar du här på Gröna Lund! Varje år kommer miljontals människor till Gröna Lund för att roa sig, uppleva spänning och adrenalin. Som sommarjobbare får du det exklusiva åkpasset och hänga med gästerna på deras upplevelse upp och ner, ner och upp, skratt och tårar med stora leenden eller skriken av skräck. Allt detta få du på en sommarsäsong! Säkra sommarjobbet och sök till Gröna Lund!

Skara Sommarland har sommarjobb till dig

Sommarjobba på Skara Sommarland och njut av sommaren ordentligt tillsammans med tusentals gäster varje dag! På Skara Sommarland, som är Skandinaviens största vattenpark hittar du allt från camping, vattenrutschkanor, berg och dalbana och andra roliga åkattraktioner. För många barn och vuxna är Skara Sommarland en absolut sommarhöjdpunkt med stora förväntningar. Tillsammans med andra sommarjobbare har ni möjligheten att uppfylla deras förväntningar och leverera oförglömliga upplevelser! Vänta inte med din sommarjobbsansökan till Skara Sommarland!

Espresso House väntar på din sommarjobbsansökan

Har du alltid drömt om att jobba på ett café? Då kan din karriär som barista och cafébiträde börja ta fart på Espresso House! Dessutom finns Espresso House etablerad över hela Sveriges olika stadskärnor, välj var du vill jobba! Spendera din sommar heltid, deltid eller som extrainhoppare på någon av Espresso Houses caféer, dessutom har du möjlighet att fortsätta jobba kvar även efter sommaren är slut. Bli grym på att göra kaffe ansök redan idag!

Fru Bär har sommarjobb att erbjuda

Varje sommarsäsong erbjuder Fru Bär både goda bär och goda möjligheter för ungdomar att jobba och tjäna in pengar. Så, är du en person som gillar möten med människor, tycker att det är kul att sälja och är taggad på att ta hand om din egen butik. Säsongen börja i maj och framtill augusti, jobba mellan 40% - 60%. Låter det som ett jobb för dig? Då väntar Fru Bär på din ansökan! 

Sveriges godaste hamburgare MAX har sommarjobb

Hitta Sveriges godaste hamburgare och sommarjobb på MAX. Bli en del av en väletablerad restaurangkedja som finns längst hela Sveriges gathörn, vägar och så klart ovan polcirkeln, Gällivare där allt en gång startades. Nu finns det 177 MAX Hamburgare restauranger runt om och utanför Sveriges gränser. Här kan du göra karriär och klättra i företaget! Se mer jobb från MAX

Svenska mässan väntar på din sommarjobbsansökan

Svenska mässan och Gothia Towers i Göteborg söker sommarjobbare inför 2022. Du finner flera sommartjänster inom restaurang, café och hotell. Vare sig om du är ute efter ditt första jobb, vill göra karriär inom restaurang och hotell branschen, kan du göra det på Svenska Mässan och på Gothia Towers. Som dessutom är omtalade bland nationella och internationella besökare. Arbetserfarenheterna som du kommer att få här kan du bära med dig stolt till framtida jobb. Se mer jobb från Svenska mässan

Sommarjobba på Volvo

Är du intresserad av att sommarjobba på Volvo? Då ska du hålla utkik efter sommartjänster på Volvo tidigt, redan under vintern tar Volvo emot ansökningar för årets sommarsäsong. Volvo är ett eftertraktat företag och är i framkant när det kommer till innovation och senaste tekniken inom transport- och infrastrukturlösningar. En genuin utvecklande arbetsplats som du inte vill missa! Se mer jobb från Volvo

Hitta ett sommarjobb på IKEA

Hitta sommarjobb på IKEA och kickstarta din karriär! Varje år erbjuder IKEA sommarjobb runt om hela landet. Här hittar du alla typer av jobb och positioner. Skaffa dig ett minne för livet tillsammans med dina IKEA kollegor och dessutom få betalt för att titta till IKEA möbler. Snygga till ditt CV och personligt brev och skicka in din ansökan till IKEA med en gång!

Sök sommarjobb på Postnord

Postnord letar efter dig som vill sommarjobba! Vill du arbeta för Sveriges främsta och största varumärke? Tycker du dessutom om att hålla dig aktiv på jobbet, bli Postnords brevbärare i sommar! Kolla in Postnords jobb och ansök redan idag!

Redo att söka sommarjobb?

Registrera dig gratis här och börja söka sommarjobb redan nu! Eller klicka på knappen till höger för att finslipa ditt CV.

   

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera