STUDENTJOB BLOG

Svarta bönor till tacos
Extremt lättlagad och vegetarisk gryta att ha istället för köttfärs till tacos eller att servera med ris för att göra det riktigt billigt. Går att variera massor!

Ingredienser:
Svarta bönor på burk
Gullök
Vitlök
Chili
Tomat
Spiskummin
Kryddor
Olja
Salt

Börja med att fräsa gullök, vitlök och eventuell färsk chili i olja tills den blir mjuk, men utan att den får färg. 1 gullök och 2 vitlöksklyftor är lagom. I med 2 förpackningar svarta bönor, slå av vätskan och skölj dem om du vill. Stek ihop en stund. I med tomat. Färska, krossade, ketchup eller tomatpuré. Ha i spiskummin och kanske lite andra kryddor du hittar, en chiliblandning eller lite flakes är bra. Låt det koka ihop, men se upp så att det inte bränner. Smaka av med salt, peppar, andra kryddor. Eventuellt lite socker, lime och färsk koriander (om du är beredd att lyxa lite, annars går det ibland att hitta frusen).

Tid: 20-60 min. Den blir inte dålig av att stå på plattan.

Tänkbara varianter: Släng i andra bönor eller kikärtor för mer tuggmotstånd, fräs lite paprika med löken, häll i såser du tycker är goda eller fräs lite fläsk med löken.


Indisk gryta med röd curry

Lättlagad och näringsriktig gryta.

Ingredienser:
Sötpotatis/Zucchini
Kikärtor
Gullök
Vitlök
Kokosmjölk
Krossade tomater
Röd currypasta
Masala kryddblandning

Fräs gullök och vitlök. Släng i lite currypasta. I med kikärtor och krossade tomater. I med tärnad sötpotatis och koka tills den blir mjuk eller zucchini som stekts separat. Smaka av med masala, currypasta, salt och peppar. Ersätt sötpotatisen med vanlig potatis för ett billigare recept! Har du snygga metallskålar att servera i är det läge att använda dem!

Servera med: ris, russin, kokosflingor, yoghurt, naan

Indisk grönsaksgryta i metallskål


Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera