STUDENTJOB BLOG

De flesta har nog hört klyschan att du aldrig får stöta dig med IT-avdelningen, de kan göra ditt liv på kontoret till en mardröm – de behöver inte ens göra något speciellt, utan bara att du hamnar långt ner på priolistan innebär att är körd – så se till att alltid starta om datorn innan du ber om hjälp. Sen är det ju skillnad mellan IT och IT, be inte vem som helst som du vet har något med datorer att göra om hjälp med windows!

StudentJob SE håller just nu på att få en uppdaterad sökfunktion, det kommer att bli väldigt snyggt, vi är supertaggade! Det här har inneburit att vi på den svenska sidan fått jobba nära IT-avdelningen (de kallas alltid bara IT-department oavsett vad det gäller) under de senaste veckorna. Här nedan sammanfattar vi våra intryck och känslor kring det såhär långt!

1. De älskar att chatta. Här har de verkligen tagit täten när det gäller kommunikation på kontoret, man skulle kunna tänka sig att saker i allmänhet skulle skötas genom någon smart chattfunktion internt. Så är det inte, trots att tre fjärdedelar av kontoret spenderade sina kvällar i flera år framför MSN är det Outlook och e-post som gäller. Det är inte fy skam, grymt när man ska nå många (så länge ingen trycker på reply-to-all, men det är ju kontor 101 så det tycker vi att man borde slippa nu), smidigt för att boka möten och allting dokumenteras på ett enkelt sätt. (Kontorstips: ha allt i skrift, be om att få uppdrag per e-post så att det alltid går att visa vad som hänt om du klantar dig!) Men när det gäller att få svar på små frågor, stämma av hur det går, eller tillsammans reda ut något större är chattfunktionerna fantastiska. Att det dessutom känns mer naturligt att infoga en smilee bidrar till en förlåtande stämning på arbetsplatsen (lovar!). Sen är det visserligen så att mycket kokar ner till en gruppchatt där allt är memes och giffar

Red haired woman

Äsch! (källa)

2. Plötsligt sitter du (som inte riktigt kan något) med massa befogenheter. Ändrar lite här och lite där och plötsligt ser hemsidan annorlunda ut. För oss ovana är det fascinerande att kunna ändra lite text någonstans och se hur en hemsida på internet faktiskt förändras! Ungefär det här händer med självbilden och motivationen 

Man drinking coffee and working

(källa)

Även om det förmodligen ser ut så här för lärda ögon. 

Man and laptop

(källa)

Ibland hamnar du också någonstans där du förmodligen verkligen kan göra skada. Det känns i alla fall så. 

Grey cat

(källa

3. De släpper ut dig på djupt vatten. Just när du tror du börjat fatta vänds allt upp och ner. Var beredd på flera smärre kriser och att komma krypande med pinsamma frågor.

Man and keyboard

(källa)

4. Men med smilees och en ödmjuk inställning kommer de att förlåta - om än kanske narra lite bakom ryggen kanske - dig och reda ut det smärre slagfält du lämnat bakom dig! 

Baby seal

(källa)

Ursäkta larvet, men att jobba med IT-avdelningen har varit både roligt, trevligt och varit ett viktigt steg mot en riktigt bra hemsida. Den här typen av samarbeten är också viktiga för framtida projekt, nu vet vi vem vi ska fråga vad och det kommer göra livet enklare för alla! Sen finns det ju inget som garanterar att ett eventuellt blogginlägg från IT skulle vara trevlig läsning för oss, men, men. Även om det blev lite tramsigt här (behövde kolla så att det funkar med giffar på bloggen) så finns det en viktig läxa att lära, med bra kommunikation och gemensamma projekt mellan avdelningar går det forma en företagskultur där saker verkligen händer istället för att medarbetarna tjurar över missförstånd över e-post!

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera