STUDENTJOB BLOG

Det har varit en körig vecka på StudentJob Sverige och International. Den stora snackisen på kontoret har varit den stundande flytten. Hela StudentJob International har skaffat en ny våning i kontorshuset där vi sitter, så nu kommer alla 20 interns och 15 heltidsanställda att sitta tillsammans. För StudentJob Sverige inleddes också veckan med en flytt, från online marketing-avdelningen ner till rekrytering och kundkontakt, så för oss har det mest varit att springa i trapphus. Och hålla hårt i våra svenska tangentbord!

Det är en spännande process att följa och det har slagits en del vad om ifall schemat kommer att hållas eller inte, men nu ser det ut som att det blir av. Vi är just nu åtta personer och en ny trillar in till stora (de kommer att bli större) applåder en gång i halvtimmen. Det är ett stort arbete som ska göras och det har uppvisats imponerande organisationsförmåga från IT-avdelningen (den del som installerar datorer, inte sköter servrarna och mjukvaran) som har fått det att gå igenom. Gissningsvis har även de ansvariga för StudentJob International gjort ett jättejobb för att få till det här också. Som intern har jag bara nickat och lett, hamnat där jag hamnar, och är ganska nöjd. Numera bytt upp mig till utsikt över Schiphol. Så jag ser alla flygplan som lyfter, borde kanske skaffa en flygplansapp (flight tracker eller vad det heter) och börja samla flygplansmodeller, har för mig att det är en grej. Just nu har vi ingen kaffeautomat här uppe vilket ju oroar oss här uppe. Och snacksskålarna har inte heller dykt upp – vi behöver våra pistaschnötter – men det tror jag kommer att stå högt på priolistan på måndag!

Det nya kontoret

Vårt nya kontor!


I övrigt har vi haft fullt upp med att flytta den svenska användarbasen till vårt nya system. Som tidigare nämnt kommer vi att få en ny registreringsprocess och upphettad sökfunktion vilket vi såklart är taggade på. Det har inneburit att vi alltid måste vara beredda att avbryta våra pågående projekt för att så snabbt som möjligt översätta olika yrkeskategorier från nederländska till svenska (svårare än man kan tro, gäller att få ett heltäckande register) och att testa den sidan flitigt.

Som intern har den här veckan erbjudit stora möjligheter och lärdomar, eftersom jag har varit här en månad längre än de andra på online marketing har jag fått coacha en del under veckan. Vi har också förberett vår presentation av StudentJob Sveriges arbete och resultat senaste månaden och håller på att lägga fram våra visioner för de närmaste två åren. Spännande och lite skrämmande, vill inte avslöja för mycket, men vi räknar med att växa kraftigt!

Vi har också sett ett stadigt ökande användartal under veckan och StudentJob Sverige är nu taggade på att leverera en riktigt bra hemsida till skolstarten! Blir bara en kort uppdatering om vad som hänt under veckan nu, för det är dags för det internationella teamet att ta den traditionsenliga AWen. En körig men bra vecka!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera