STUDENTJOB BLOG

Att lära sig ett nytt språk kan ge en skjuts i karriären: att kunna tala, förklara och förhandla på ett annat språk gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden, ger dig mer självförtroende och kan leda till en högre lön. Ett nytt språk kommer vara en fördel i ditt yrkes- samt privatliv, oavsett vilken bransch du vill satsa på eller vilket land du vill jobba i. EF Education First har listat de bästa språken att lära sig för förbättrade karriärmöjligheter.

FRANSKA

Franska är det officiella språket i 29 länder och över 220 miljoner människor talar det – varav majoriteten bor i västra Europa eller Afrika. Med franskan på CV:et kommer du med andra ord att ha många internationella möjligheter att välja bland. Om du är intresserad av en karriär inom turism så ska du söka dig till Frankrike – centrum för Europas turistindustri. Att lära sig franska är även en klar fördel om du har pluggat statsvetenskap eller vill jobba med diplomati. Franskan är nämligen ett av de officiella språken inom bland annat FN, EU och OS-kommittén. Låt oss inte heller glömma att franskan är det dominerande språket inom modeindustrin.

TYSKA

Det finns ungefär 100 miljoner människor som har tyska som sitt modersmål och språket är det mest använda inom hela Europa, och bland de tio vanligaste språken i hela världen. Tyskland har Europas starkaste och största ekonomi, och den fjärde största i hela världen. Om du vill använda din tyska för att göra karriär, satsa på ett yrke inom vetenskap, finans, litteratur/förlagsverksamhet eller ingenjörsteknik.

Öva, öva och återigen öva för att få till det perfekt!

SPANSKA

 Med över 300 miljoner människor med spanska som sitt modersmål, så är språket det mest talade i världen, efter kinesiska. Det är även det mest använda språket på internet. När du läser en spanskakurs i Spanien så kommer det spanska språket inte bara komma till användning när du åker till vackra platser som Barcelona och Costa Rica, utan kommer även öppna upp nya karriärvägar för dig. Likt franskan är spanskan ett officiellt språk inom många internationella organisationer som EU, FN, Världshandelsorganisationen WTO. Så om du vill jobba inom politik, diplomati eller turism, så ska du lära dig spanska. Om du talar engelska och alltid drömt om att jobba i USA, så kan det vara en bra idé att även lära dig spanska, eftersom att man beräknar att USA 2050 kommer att vara ett tvåspråkigt land – engelska och spanska.KINESISKAKina är en av världens absolut största ekonomier, vilket innebär att landet har många jobbmöjligheter att erbjuda. Detta enorma land, tillsammans med Taiwan, har över 800 miljoner människor med kinesiska som sitt modersmål. Dessutom talas kinesiska även i Indonesien, Hong Kong, Singapore, Brunei, Mongoliet och Filipinerna. Med andra ord, om du vill jobba i Asien så är det klart gynnsamt att kunna tala kinesiska, särskilt om du vill arbeta med internationell handel eller inom finansbranschen.

Solnedgång i Madrid


Fortfarande kluven om vilket språk du vill läsa? Utforska vårt utbud av språkkurser för att veta mer!Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera