STUDENTJOB BLOG

En jobbintervju kan oftast vara påfrestande, inte minst om den är på engelska. Det kan vara värdefullt att förbereda sig extra mycket inför sin engelska jobbintervju, så att du kan känna dig bekväm och lugn på den stora dagen. 

 

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter?

Registrera dig gratis och börja söka jobb med StudentJob idag!

 

1. FÖRBERED DIG VÄL

Det finns tre saker du behöver göra för att förbereda dig inför din jobbintervju på engelska. Börja med att göra samma nödvändiga förberedelser som om jobbintervjun var på svenska. Med andra ord, läs på om företaget, planera hur du ska presentera dig, din utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet.

Förberedelse är A och O när du söker jobb>

2. VET VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG

För det andra, leta upp vanliga intervjufrågor på engelska och tänk ut svaret på förhand. Här är några av de vanligaste intervjufrågorna som ställs på en jobbintervju på engelska:

How would you describe yourself?

What are your strengths?

What are your weaknesses?

Why did you leave your last job?

What do you do in your current role?

Why would you like to work here?

Why should we choose you?

When could you start?

Why kind of salary are you expecting?

Do you have any questions for me?

Gör din research och kolla runt på nätet efter olika sätt du på bästa sätt bemöta dessa frågor på. När du planerar dina svar, fundera över hur du använder din engelska - använd rätt tempus, lämpligt vokabulär och tala tydligt.

3. ÖVA

Det tredje du behöver göra inför din engelska arbetsintervju är att öva. Eftersom att engelska inte är ditt modersmål, så behöver du öva genom att högt svara på vanliga engelska intervjufrågor. Fråga om någon kan hjälpa dig att öva – ge personen en lista med frågor, be denne att läsa frågorna och öva på att svara på engelska.

Om du inte har någon att öva med, använd dig av inspelningsfunktionen på din dator eller telefon, eller ladda ner en app, och läs och svara på frågorna högt. När du är klar, lyssna på inspelningen och se om du kan förstå varje ord, och fundera över hur du kan förbättra dig, till exempel om du behöver tala tydligare eller genom att använda bättre vokabulär. Slå upp orden du behöver och tveka inte att upprepa samma frågor flera gånger i rad. Ditt mål är att kunna svara på så många av de vanligaste intervjufrågorna på engelska som möjligt - utan någon som helst tvekan.

Även om det kan kännas fånigt att göra så pass mycket efterforskningar och att spela in sin egen röst, så är det enormt värdefulla förberedelser för att bygga upp ditt självförtroende inför din intervju. Vem vet, det kanske till och med gör att du landar drömjobbet!

 

Öva

Behöver du öva upp dina språkkunskaper innan du börjar skicka ut ansökningar till företag med engelska som arbetsspråk? EF Education First erbjuder en rad olika kurser för dig som vill förbättra din engelska – allt från intensivkurser till studier utomlands.

 

Hitta din framtida anställning med StudentJob

Registrera dig på två minuter! Vill du vässa på ditt CV ytterligare? Ta hjälp av vår CV mall här nedan.

   

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera