ANSTÄLLA UNGDOMAR

Vad man ska tänka på när man anställer ungdomar?

Att anställa ungdomar kan vara till stor fördel för ditt företag. Unga är en arbetsgrupp som är nyfikna, lättlärda och som redan har otroligt bra koll på de senaste trenderna, digital teknik och hur saker och ting kan förbättras. När ditt företag behöver nytänkande medarbetare så kan just unga individer komplettera verksamheten väl. StudentJob kan hjälpa ditt företag med både bemanning och rekrytering av unga talanger. I vår databas har vi så unga som 12 år och det är faktiskt stor efterfrågan på jobb för tonåringar. De letar efter deras första arbetserfarenhet och om ditt företag kan erbjuda det, tveka inte på att lägga upp en jobbannons hos oss. Behöver du hjälp med din annons? Hör av dig till oss!

Fördelar med att anställa ungdomar

Fördelar med att anställa ungdomar


 • Lättlärda och otroligt nyfikna
 • Billig och hårtarbetande arbetskraft
 • Kan bidra med nya inputs och idéer
 • De är ofta oerhört flexibla
 • Unga har oftast koll på de senste trenderna
 • De är datorvana och lätt för att lära sig digitala system

Anställa ungdomar med StudentJob


Anställa ungdomsarbetskraft

Behöver du hjälp med marknadsföringen av din annons? Hör av dig!

Anställa ungdomsarbetskraft

Vi har mer än 210 000 motiverade talanger i vår databas

Anställa ungdomsarbetskraft

170 000 av våra kandidater söker årligen jobb

Anställa ungdomsarbetskraft

Vi hjälper dig lyckats med din jobbannons

Nå ungdomar

Man kan tro att det är svårt att nå ungdomar eftersom de uppskattar din fritid eller hänger på sociala medier, men så är inte alltid fallet. Vi har märkt att det är massvis av ungdomar som letar efter jobb. De längtar efter arbetserfarenhet och ny kunskap. En av de mest populära sidorna på vår hemsida är jobb för ungdomar, därför kommer ditt företag garanterat att hitta passande personal via StudentJob. Ett tips är att skriva jobbannonsen så den är passad att nå den utvalda gruppen, i detta fall ungdomar. Försök förstå vad som lockar dem till att söka till just ditt företag. Vill du veta mer om hur du ska göra detta, hör med oss.

Bild på glada ungdommar
hur du kan skriva en lockande jobbannons

Hur du skriver en lockande jobbannons

Vill ha fler ansökningar? Vi har tips på hur du skriver en lockande jobbannons. Håll jobbannonsen kort, koncis och lättläst. Ta med den allra viktigaste informationen i början och specificera varför just din tjänst är tilltalande samt vad som skiljer ditt företag från konkurrenterna. Det är också klokt att sätta sig in i den målgrupp man söker, försök att förstå vad som skulle locka dem till att söka just din tjänst. Innan du publicerar din annons, kontrollera att det inte finns några stavfel. Om du vill ha extra råd om hur du ska skriva en jobbannons. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att skapa en professionell annons.

Vill du veta mer om våra tjänster, processer och erbjudanden?

Tjänster

Funderar du på hur vi arbetar med att unga arbetskraft till företag?

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Vill du anställa ungdommar som kan jobba i Sverige, utomlands eller för att arbeta på distans?

Jobba i Sverige

Jobba utomlands

Jobba hemifrån

Oavsett var du behöver personal så kan vi hjälpa till med hela rekryteringsprocessen.

Har du fortfarande funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

I vilken bransch vill du hitta unga yrkesverksamma att anställa?

Restaurang

Detaljhandeln

Säljare

Logistik

Kundservice

Leveransservice

Läxhjälp

Vi hjälper ditt företag att rekrytera unga talanger till din bransch.

Ta kontakt med oss direkt, så berättar vi mer hur exakt vi kan hjälpa just ert företag.

FAQ

 • I vilken ålder får ungdomar jobba I Sverige?

 • I Sverige får barn och ungdomar jobba oftast med enkla arbetsuppgifter med reglerade arbetstider beroende på hur gammal man är. Detta regleras av arbetsmiljölag samt arbetsmiljöverket. En Ungdom är en person som har fullgjort sin skolplikt och har fyllt 16 år. De får arbeta 8 timmar om dagen och max 40 timmar i veckan. De skall även ha minst 12 timmars vilotid mellan arbetspassen. För yngre och äldre barn upptill 16 år skall arbetstiden läggas på max 2 timmar per skoldag och 7 timmar per en skolfridag.

 • Anställa ungdomar- vad gäller?

 • Att anställa ungdomar har du som arbetsgivare ett ansvar att anpassa arbetstider och ta hänsyn till den anställdas skolgång i och med att det inte få hindra skolgången. Gällande typ av arbete skall det även vara enkla och med särskilt riskfyllda arbetsuppgifter skall det genomföras tillsammans med en erfaren handledare eller mentor. Vill du veta mer vad som gäller vid anställning av ungdomar är du välkommen att höra av dig till oss.

 • Behöver jag betala arbetsgivarskatt vid anställning av ungdomar?

 • Nej, vid anställning av ungdomar mellan ålder 15-18 behöver du inte betala arbetsgivarskatt. Du behöver dock betala ålderspensionsavgiften som är 10,21 %. Att tänka på är om lönen överstiger 25 000 kr, betalar du fullt arbetsgivarskatt på 31. 42%.

KONTAKTA OSS

Hos oss kan du snabbt hitta anställda!

De här företagen rekryterar också med hjälp av StudentJob

Amazon
Amnesty International
Apple
Foodora
Google
Ikea
ING
McDonalds
Mediamarkt
Mercedes
Samsung
Save the Children
TUI
Vodafone
Zara