STUDENTJOB BLOG

Vi har samlat de bästa hemester-weekends att besöka i höst

Semester och sommar i all ära, men visst är det ändå lite skönt att hösten är här och att komma tillbaka till vardagen efter några veckors ledighet? Den här känslan stannar oftast hos mig i bara några veckor tyvärr, och sedan smyger sig höst och vinter ångesten på. Det finns otroligt många bra tips för att bemöta just den känslan, så som att göra en bra träningslista, hitta en härlig podd att följa, börja med en hobby, ja allt för att omfamna hösten ordentligt. Det gör vardagen lite enklare, men jag tror samtidigt på att man behöver något alldeles extra för att ladda batterierna fullständigt. Vad sägs om en hemester-weekend i höst?

Jag brukar alltid se till att boka in åtminstone en resa under hösten för att både ha något att se fram emot, men också att unna mig själv lite ledighet och komma tillbaka till skola och jobb med extra energi och motivation. Ibland kan det vara en shopping weekend till Barcelona med kompisarna i höst som står i kalendern, men det kan även vara en träningshelg i fjällen med familjen som är inbokad. Visst är det alltid trevligt med en shoppinghelg med god middag och hotellövernattning i en av storstäderna nära dig, men i år ser din höstresa nog lite annorlunda ut. Kanske har du redan hunnit upptäcka många av Sveriges smultronställen i sommar, men nu när hösten är kommen vill jag ändå dela med mig av några härliga platser för din hemester värt att spara ihop pengarna till att besöka de kommande månaderna. 

 

Abisko

Vi börjar i norr. Abisko nationalpark har något att erbjuda året om och det finns nog något för alla att hitta på och redan förra året tog jag själv en tripp dit. Under hösten erbjuder abisko frisk luft och fantastiska utsikter med färger som brinner över fjällens skog och berg, och sedan kommer vintern som erbjuder kyla, snö och en chans att uppleva norrsken. Hos STF Abisko Turiststation kan du välja mellan att vandra, både med eller utan snöskor, skidåkning, klättring och massvis med turer. Bo kan du göra på turiststationen där även uthyrning av utrustning erbjuds. Oavsett om det är höst eller inte, erbjuder STF ett besök till Aurora Sky Station för den som är ute efter något alldeles extra. Stationen ligger uppe på berget Nuolja, där både god mat och dryck finns, samt en otrolig utsikt över Abisko och natthimlen. Tyvärr fick jag själv inte chansen att se något norrsken under min vistelse, så ett tips kan vara att boka in åtminstone 2-3 nätter för fler möjligheter om vädret sviker. 

Hemester Abisko

Häringe Slott

Är du ute efter en mer avslappnad staycation i höst? Med direkt anslutning till vattnet hittar vi Häringe Slott cirka 30 minuter från Stockholms stadskärna. Här kan du njuta av det goda livet, bo på hotell och äta gott. Häringe Slott sägs vara ett prisvärt och intressant besök, där historia ända bak till vikingatiden kan utforskas. När höstrusket drar in finns en mängd mängd olika aktiviteter såsom tennis, boule, krocket ,yoga samt finns även Sveriges äldsta bowlingbana inne på slottet. I närhet till slottet ligger även Sofies Islandshästar som erbjuder uteritter för både nybörjare och de lite mer erfarna ryttarna. Efter en hel höstdag fylld med dessa aktiviteter finns både bastu och pool att njuta och koppla av i.

 

Funäsdalen

Känns Abisko en aning för högt upp i landet kan Funäsfjällen vara något för dig. Även här finns det ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan i höst och inte bara under vintersäsongen. Behöver du en paus i vardagen? Boende i Funäsdalen kan du antingen välja mellan hotell eller samla ett gäng polare och hyr en stuga i en av byarna runt omkring och upptäck fjällvandring, klättring, cykling, fiske eller härlig skidåkning. För spararen fungerar det utmärkt att grilla korv med bröd, och för de andra finns det häftigare restauranger som ofta erbjuder färska råvaror från gården bredvid. Oavsett om du vill unna dig en spa upplevelse eller spana på myskoxar har Funäsfjällen de mesta att erbjuda i både höst och vinter!

Hemester med vänner

Arilds vingård

Känner du dig inte tillräckligt äventyrslysten i höst och vill hellre drömma dig bort till Vingårdar i Toscana som du planerat att besöka? Då har du hittat rätt, för vi har nämligen hittat en av de bästa vingårdar i Sverige. Belägen på sydsidan av Kullaberg och bara 30 minuter utanför Ängelholm hittar du Arilds vingård. Under den här vistelsen byts studentfesten ut mot skördefest! Under höstsäsongen får du ta del av hela skörden, allt ifrån att utforska vinfälten och plocka druvor, till att sedan se hur de behandlas. Övernattar kan du antingen göra på hotellet i anslutning till vingården eller i glamping tälten. Men skynda på, tälten stänger tidigare för säsongen!

 

Med andra ord, detta är bara några få av många ställen att besöka i höst. Är du redo att svettas i 3-4 dagar, eller är det lugn och ro som behövs? Samla kompisgänget och gör en plan för vad ni vill få ut av er höstweekend. En semester behöver inte betyda timmar i bilen eller på tåget - är ni tillräckligt kreativa finns det säkerligen massvis med ställen att besöka bara en bit ifrån er. Känner du att en weekend inte är nog? Kolla då in möjligheterna att jobba hemifrån för att förlänga din hemester. Är Sverige inte stort nog? Då har vi även lediga jobb utomlands att kolla in!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera