STUDENTJOB BLOG

FrukostPrisvärd frukost för studenter

”Frukost, det viktigaste målet på hela dagen”. Det har vi fått höra hela livet, men som student har du kanske inte alltid råd att laga stora morgonmåltider, med dyra ingredienser. Vi tänkte därför presentera lite tips på prisvärda frukostar för er studenter. Inga flera torra mackor eller morgnar utan frukost! Inte nog med att frukost kan vara billigt, det kan ju också vara riktigt gott! 

 

Frukt och bär

Är du ett stort fan av frukt och bär? Då finns det oändligt med fräscha morgonmåltider att välja bland. Något som ar blivit otroligt populärt under de senaste åren är ju självklart acaibowls. Gör din egen acaibowl genom att köpa dina favoritfrukter, bär och acai. Du kan även strö över kokosflingor, addera en klick jordnötssmör eller lite havregryn. Experimentera med massa olika smaker i din acaibowl! Med frukt och bär kan du även göra smakrika och nyttiga smoothies. Släng i de utvalda ingredienserna och tillsätt sedan mjölk eller yoghurt. Ett tips för att spara in CSN-pengar om du är en bärälskare, köp frysta frukter och bär. De är oftast billigare och de håller mycket längre!

 

Sportig frukost

Behöver du något smaskigt innan du drar till gymmet? Kör då på en sportig frukost, som exempelvis en kvarg och en proteinshake. Simpelt att käka både före och efter träning. Gillar du Red Bull eller Nocco? Tänk då på att köpa dessa i en mataffär, eftersom energidrycker ofta är dubbelt så dyra på gymmet. Du kan också se efter om det finns några erbjudanden med studentrabatt för att spara pengar på din proteinshake. I vissa fall erbjuds man mellan 10-20% genom sina studentrabatter. Så nästa gång du vill ha en mer sportig frukost, ta reda på vart du hittar dina billigaste produkter innan du handlar.

 

Vilket bröd ska du välja?

Bröd är också ett prisvärt frukostalternativ, men vilket bröd ska du välja? Egentligen kan du välja vilket bröd som helst, eftersom mjukt bröd går alltid att frysa in, vilket gör att det håller länge. Knäckebröd har också långt bäst före datum och oftast kostar det inte så mycket heller. Det billigaste alternativet är faktiskt att baka eget bröd. Inte nog med att det blir billigt, det blir ju också oerhört gott, speciellt när det är helt nygräddat. Så leta fram ett bananbrödrecept och njut av färskt rykande bröd eller gör en god toast, med ost och skinka. Glöm inte att riskakor ofta finns att köpa för en billig penning också!

 

Snabbt och enkelt

Om du är på väg till en föreläsning och behöver något snabbt och enkelt tilltugg, då finns det massvis att välja på. Ta med dig en proteinbar, en smaksatt kvarg och en färskpressad juice. Det låter dyrt, men det sätt som hjälper dig att spara in på pengarna. Köp inte bars i mindre butiker eller på campus. De är oftare dyrare där. Köp istället dina bars i matvaruhus. Där är det större chans att de dessutom har nedsatta priser eller bra deals. Juicer och kaffe kan bli dyrt om man alltid köper det på språng. Därför är det smart att förbereda dessa drycker hemma. Häll i ditt nybryggda kaffe i en termos eller slå över juicen i en återanvändningsbar flaska. Genom att handla mat i förväg, kan du förbereda dina take aways hemma, då sparar du mycket pengar och har alltid något att äta när du är på språng.


För att ha råd med ännu mer extravaganta frukostar som student, hitta ett extrajobb eller börja jobba hemifrån. Vi på StudentJob önskar dig en smaklig frukost och lycka till i din jobbprocess!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera