STUDENTJOB BLOG

extraknäcka som bloggare

 

Som student eller nyutexaminerad är det inte lätt att ha råd med de saker du gärna vill ha. Åtminstone inte om du inte vill sänka dina standarder ännu mer. Lyckligtvis finns det sätt att skramla ihop lite extra pengar varje månad helt utan att behöva skriva ett CV och gå på anställningsintervju. Du kan nämligen börja blogga!

Men bloggandet är inte för alla, annars skulle alla vara bloggare. Det är för dem som brinner för att skriva, för dem som har något intressant att säga och för dem som har tillräckligt med tålamod och engagemang för att bygga upp trafik och en följarskara.

Vi har samlat några av de absolut bästa tipsen för nybörjarbloggare så att du kan komma igång med det samma.

Välj en lönsam nisch

Innan du ger dig in i bloggosfären måste du vara medveten om att det är en bransch med mycket konkurrens. Det finns miljontals bloggar i Sverige redan och miljarder på global nivå. Så för att du ska lyckas med din blogg och tjäna lite pengar på den måste du välja en lönsam nisch.

Några av de mest lönsamma nischerna i skrivande stund är digital marknadsföring, hälsa och träning, privatekonomi och investeringar, recept samt personlig utveckling. Du kan dock inte bara skriva om digital marknadsföring om du inte vet något om det. Men om du studerar för att bli digital marknadsförare eller något annat inom media och kommunikation kan du kanske ge några insikter. Eller så kan du bara skriva om några budgettips för studenter eller kanske skriva recept som är utformade för dem som lever på CSN.

Ge din blogg ett fängslande namn

Det första som dina potentiella läsare kommer att se är namnet på din blogg. Om det låter tråkigt kommer de förmodligen inte att vilja läsa din blogg alls, och om det är för långt och komplicerat kommer de förmodligen inte att komma ihåg det.

Fokusera därför på att hitta ett namn som är kort och effektivt. Ett namn som är minnesvärt och unikt. Du bör trots allt få igång din blogg med ett namn som är relaterbart för dina jämnåriga, vilket du med fördel kan använda en namngenerator till. Med en namngenerator behöver du inte använda all din tid, energi och kreativitet till att hitta ett lämpligt bloggnamn. I stället gör generatorn arbetet åt dig.

 

extraknäcka som bloggare

 

Erbjud annonsplatser eller produktrekommendationer

Det finns flera sätt att tjäna pengar på din blogg, men det mest populära och enklaste sättet är att erbjuda annonsutrymme och/eller produktrekommendationer.

När du erbjuder annonsutrymme får företag möjlighet att rikta direktreklam till dina läsare. Här måste du vara försiktig, eftersom för många annonser kan få läsarna att tröttna. Var förnuftig med hur många företag du väljer att arbeta med, och försök att hålla det till företag som har något att göra med bloggens innehåll.

Det andra sättet att tjäna pengar på din blogg är genom affiliate-marknadsföring, vilket kan vara mycket lönsamt för dem som vill arbeta hemifrån. Det innebär helt enkelt att du i ditt innehåll infogar länkar till produkter eller tjänster som säljs på en annan webbplats. Sedan tjänar du provision varje gång en av dina läsare köper den produkten eller tjänsten via länken.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera