STUDENTJOB BLOG

los angeles på studentbudgetMånga drömmer om att resa till Los Angeles, och det är inte svårt att förstå varför; USA:s näst största stad bjuder på mängder av saker att göra och sol 325 dagar om året. Att resa som student kan kännas svårt på grund av den strama budgeten. Ofta vill man göra så mycket som möjligt men kan känna sig begränsad på grund av sin budget. I Flygresors reseguide kan du läsa mer om Los Angeles och ta del av ett flertal prisvärda tips. Trots att Los Angeles ofta ses som ett lyxigt och dyrt resmål går det
utmärkt att resa dit som student. Nedan värdefulla tips för att resa till Los Angeles på en budget.

Tips på prisvärda boenden

Los Angeles är en enorm stad vilket betyder att det finns ett flertal olika boenden. Ett tips för att hålla kostnaderna nere är att skippa hotell och istället hitta ett bra hostel alternativt hyra rum eller lägenhet via AirBnb. På ett hostel finns det oftast inte några separata rum utan rummen delas med andra resenärer. Med tanke på de stora avstånden i staden så kan det vara klokt att se över i vilket område du kommer att röra dig mest i och boka ett som ligger nära. Ett populärt hostel är California Boutique, som ligger cirka 4,1 km från stadskärnan. Här finns det delat badrum, gratis wifi samt ett gemensamt kök. Ett perfekt sätt att hålla kostnaderna nere är att laga en del måltider själv istället för att äta ute. Om ni är en grupp som åker kan det vara värt att kolla på AirBnb, där hyrs lägenheter eller rum ut av privatpersoner. Det är ofta billigare än ett vanligt hotellrum och är ni ett par stycken kan det bli ett riktigt lågt pris per person. Ett annat tips för att hålla kostnaderna nere är att couchsurfa – ett sätt att bo helt gratis.

Se staden på studentbudget

Los Angeles har en utmärkt kollektivtrafik och det är ett riktigt billigt sätt att ta sig runt på. Stadens tunnelbanenät kallas MTA, det finns två linjer och 22 stationer. Till MTA ingår även fyra spårvagnslinjer. En enkel resa kostar 1,75 dollar. Om du vet att du ska åka mycket kollektivt kan det vara bra att skaffa ett påfyllningsbart TAP-kort, då betalar du endast för resor varannan timme. Med TAP-kortet kan du även åka med bussarna i staden.

Los Angeles har ett flertal sevärdheter och aktiviteter runt om i hela staden. Att boka dessa en och en blir i slutändan mycket dyrt. Om du vill göra många aktiviteter under din semester är ett Go Los Angeles-kort ett bra alternativ att titta på. Med detta kort kan du exempelvis gå på Universal studios, Six Flags, Madame Tussauds och mycket mer. Utöver detta erbjuder Los Angeles självklart ett flertal sevärdheter som inte kostar någonting. Gå på hike och kolla in Hollywoodskylten, besök vackra Santa Monica eller lär dig mer om McDonalds historia på McDonaldland Museum – allt kostnadsfritt.

Los Angeles är en underbar stad med vackra stränder, atmosfär och kultur. Här finns det oerhört mycket saker att se och göra, och om du tar hänsyn till de tipsen ovan är det fullt möjligt att göra en oförglömlig resa på studentbudget.

Dela den här artikeln

Populära inlägg