STUDENTJOB BLOG

Vill du kunna jobba samtidigt som du pluggar? I så fall så kan en distansutbildning vara den perfekta lösningen för dig

I och med att pandemin sakta men säkert har börjat släppa så har fler och fler universitet och högskolor återigen börjat bedriva undervisning. Men faktum är att det under en längre tid har varit möjligt att läsa olika kurser på distans. För den som vill kunna jobba samtidigt som de studerar så är detta en lösning som kan passa som handen i handsken.

Idag så är det möjligt att studera på distans på en rad olika sätt. Vissa universitet och högskolor erbjuder möjligheten att läsa deras kurser på distans över internet. Andra utbildare, såsom distansinstitutet bedriver sin verksamhet helt och hållet på distans. 

Jobba samtidigt som du pluggar

Idag är det många som är intresserade att ta några steg tillbaka till skolbänken. Livet kan ha kommit emellan och man kanske inte har möjlighet att säga upp sig från sitt jobb, eller flytta till en ny stad för att plugga. Om så är fallet är en utbildning på distans en fantastisk lösning. Länken tar dig till distansinstitutet där du kan läsa mer om vilka olika kurser som finns tillgängliga, men även hur du gör för att ansöka till en av kurserna. 

Att läsa en utbildning kan vara ett bra sätt att få en nystart i livet, eller att helt och hållet börja på en ny yrkesbana. På bara ett halvår eller ett år så kan man vara anställd inom ett yrke som intresserar en själv.

Distansinstitutet  

Distansinstitutet är en ackrediterad och omtyckt utbildare som har varit verksam i ett antal år nu. Hos distansinstitutet så läser man specifika kurser under en eller två terminer helt på distans. Det som är så fantastiskt med distansinstitutet är att alla deras föreläsningar är förinspelade så att man själv kan ta del av dessa när man har tid. Man kan alltså lägga upp sin utbildning efter hur ens liv och vardag ser ut istället för tvärtom. 

Distansinstitutet erbjuder en lång rad olika utbildningar av kunniga lärare som har jobbat inom området under en längre tid. Utbildningarna är designade och utformade för att du ska vara redo att ge dig in i arbetslivet mer eller mindre direkt efter avslutad utbildning.

Distansutbildningar på universitet 

Men det går även att läsa distansutbildningar på traditionella universitet. Detta kan vara bra för den som är intresserad av en specifik kurs men som inte har möjlighet att flytta till en ny stad. Problemet med detta är dock att du fortfarande kommer att behöva anpassa jobbet till dina föreläsningstider och liknande eftersom dessa i regel är fasta. Distansutbildningar som hålls av universitet och liknande brukar dessutom vara mindre kurser i exempelvis språk eller liknande.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera