STUDENTJOB BLOG

3 tips på hur ni kan tjäna pengar till nästa klassresa

Klassresan, den där fantastiska utflykten som alla i klassen längtar efter. Men med längtan kommer ofta en utmaning - att samla ihop tillräckligt med pengar för att göra drömresan möjlig. I denna artikel delar vi med oss av tre konkreta tips på hur din klass kan tjäna pengar till nästa stora äventyr.

 

1. Sälja produkter och varor

Att sälja produkter och varor kan vara en riktigt effektiv metod för att tjäna pengar. Det bästa är att det finns massor av möjligheter att utnyttja.

Använd en partner för er klassförsäljning

Det populäraste valet för klasser som ska tjäna pengar till klassresor är att välja en partner som kan leverera ett komplett paket för er. Allt från färdiga produkter till leverans och säljmaterial. Det är viktigt att välja lättsålda produkter som ofta konsumeras i hushållen. 

“Det finns ett par viktiga aspekter när man väljer partner och produkter inför klassförsäljningen. Produkterna behöver vara lättsålda, de behöver konsumeras i varje hushåll och det behöver generera en hög vinst per såld vara. Försäljningsrekordet för Finsmakarnas skolklasser har genererat över 40.000 kr i vinst, men det är mer rimligt att räkna med 15.000-20.000 kr om hela klassen är engagerad.” - säger Anton Gustafsson, delägare av Finsmakarna Norden AB.

Ägarna bakom Finsmakarna driver tre olika bolag där varje bolag har fått en nischad produkt i form av lättsålda och högkvalitativa produkter:

Anton Gustafsson driver även Aktieskolan.se där han hjälper människor att tjäna pengar på olika sätt. En av de mest lästa artiklarna är om hur man kan tjäna pengar till klassen. Läs gärna artikeln om du vill få fler tips på produkter och företag.

Organisera en loppmarknad

Ett av de mest klassiska och framgångsrika sätten att tjäna pengar är att organisera en loppmarknad. Be familjemedlemmar, vänner och grannar om att donera saker de inte längre behöver. Det kan vara kläder, leksaker, böcker, och mycket mer. Marknadsför sedan loppmarknaden genom skolan, sociala medier, och genom att hänga upp affischer runt om i staden. Här är några steg för att komma igång:

  • Samla in varor

  • Sätt upp ett schema för klasskamrater att hjälpa till

  • Prissätt objekten

  • Planera för en regnig dag

Skapa och sälja egentillverkade produkter

Kanske finns det kreativa själar i klassen som kan skapa hantverk, konstverk eller bakverk att sälja. Skapa en plan för att producera och sälja dessa objekt. Till exempel, kan ni hålla en konstutställning eller ett café där ni säljer era skapelser. Se till att ni har nog med tid för att tillverka era produkter och marknadsföra evenemanget.

2. Utför tjänster

En annan utmärkt metod för att tjäna pengar till klassresan är att utföra tjänster.

Hushållstjänster

Hushållstjänster kan innefatta allt från gräsklippning och städning till barnpassning och biltvätt. Erbjud tjänsterna till familj, vänner och grannar. Skapa en lista med tjänster ni kan erbjuda och sätt upp rimliga priser. Tänk på att dela upp arbetsuppgifterna jämnt mellan klasskamraterna.

Studentjob

Vi på Studentjob.se hjälper er gärna att hitta jobb för varje elev. Det krävs att hela klassen är engagerade, men kan vara ett mycket bra sätt att tjäna pengar till klassresan. Via vår plattform erbjuds allt ifrån att jobba hemifrån som lärare i svenska till att åka till Malta för att jobba som Game Presenter i någon av Evolutions spelstudior.

Tekniska tjänster

Med den tekniska expertis som unga människor ofta besitter kan ni erbjuda tjänster som hemsidedesign, sociala medier hantering, och datainmatning. Ni kan även erbjuda att hjälpa till med att installera och förklara digitala enheter och program för de som kanske inte är lika tekniskt kunniga.

3. Sponsring

En annan möjlighet är att söka sponsring från individer och företag. Detta kan göras genom en online-insamling på plattformar som GoFundMe. Skapa en sida, berätta er historia och mål, och dela länken i era sociala nätverk. Glöm inte att regelbundet uppdatera sidan med framsteg och tacka alla som donerar.

Sammanfattning

Att finansiera en klassresa kan verka som en utmaning, men det finns massor av kreativa sätt att tjäna pengar. Genom att sälja produkter, utföra tjänster och söka sponsring kan ni komma en bra bit på vägen. Kom ihåg, allas insats räknas och varje krona hjälper er att komma närmare ert mål. Så, starta era projekt, engagera era familjer och grannar, och gör er drömresa till verklighet!

Att tjäna pengar till en klassresa är mer än bara att finansiera en utflykt - det är också en fantastisk möjlighet att lära sig om budgetering, entreprenörskap, och samarbete. Så ta till vara på denna möjlighet och se var det kan leda er. Lycka till!

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera